23 Ekim 2016 Pazar

İstanbul Barosu seçiminde son söz: “Faşizme karşı omuz omuza”..!

İstanbul Barosu’nun 22-23 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen seçimleri sona erdi. Seçimi bir kez daha Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu kazanırken baro seçimine damga vuran avukatların faşizme karşı yükselttikleri ses oldu.
AKP’li avukatlar: “Şeriatı getireceğiz”
Oy kullanma işlemleri devam ederken AKP Gençlik kolları üyesi bir grup gelerek önce Mehter Marşı okudu ardından da “Bu ülkeye şeriatı getireceğiz” dedi. Bunun üzerine müdahale eden avukatlar, AKP’lilere “Çav bella” ve “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil AKP barodan defol” sloganlarıyla karşılık verdi. Yaşanan arbede sırasında AKP Gençlik Kolları’ndan ve avukat olmayan bir kişi Avukat Ali Mahmut Kaşifoğlu’na yumruk attı.
Bir baro seçiminde ilk defa bu kadar  ‘faşizme karşı omuz omuza’ sloganı yükseldi
Seçim Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun 13 bin 19, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun 3 bin 423, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun 3 bin 40, Avukat Hakları Grubu’nun 2 bin 740, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun ise bin 699 oy almasıyla sonuçlandı. Seçim sonuçlarının belli olmasnın ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Several Ballıkaya yaptığı konuşmada ikinci olmalarına rağmen kazananın kendileri olduğunu çünkü bir baro seçiminde ilk defa bu kadar “faşizme karşı omuz omuza” sloganının yükseldiğini ifade etti.