22 Şubat 2017 Çarşamba

AKP İktidarı Referandum sonrasında kamuda iş güvencesini kaldırmaya hazırlanıyor.!

OHAL'de işçi kıyımı ile ilgili görsel sonucu
Sermayeye hizmet etmede sınır tanımayan halk düşmaını AKP İktidarı , kamu çalışanlarının haklarını gasp etme hedefi doğrultusunda hazırlıklarını sürdüüyor. İş güvencesini kaldırma, performans sistemini yaygınlaştırma gibi adımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, referandumun ardından “kamu personel reformu” adı altında yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti.
OHAL ihraçları ve referandum ile saldırının önü açılıyor
Kamu çalışanlarının haklarını gasp etmeye yönelik düzenleme hazırlıklarını bir süredir dillerinden düşürmeyen sermaye devleti sözcüleri, bu adımlarını da referandum sonrasında hayata geçirmeyi hedefliyor.
OHAL ve KHK’larla kamuda açığa alma ve ihraç saldırılarını pervasızca uygulayan ve esas büyük saldırı için zemin hazırlayan sermaye devleti, 2017’nin kamuda “tasarruf” yılı olacağını açıklamıştı. Bu ise “kamu personel reformu” ile kamudaki iş gücü maliyetlerini düşürmek ve buradaki sömürüyü yoğunlaştırmak anlamına geliyor.
İş güvencesi kalkacak, performans yaygınlaşacak
İş güvencesine dair “tapulu mal gibi olmasının doğru olmadığı” ifadelerini kullanan Müezzinoğlu kamu emekçilerinin en temel hakkına açıkça göz diktiklerini bir kez daha dile getirdi. “Kamuda taşeron işçilere kadro” vaatlerinin yalan olduğu ortaya serilirken, AKP sözcüsü, şimdi de kamudaki çok farklı statüleri kapsayacak bir hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.
Henüz detayları netleşmese de emekçilerin haklarına temel saldırı başlıklarını sıralayan Müezzinoğlu, bu düzenleme ile taşeronluk sisteminin adının değişerek daha da yaygınlaştırılması, performans sistemi ile kamu çalışanları arasında rekabetin öne çıkarılması ve iş güvencesinin gasp edilmesi gibi adımlar atacaklarını belirtti.
Beş yılda bir karne

Emekçilerin daha ağır şartlarda çalışmasına yol açan, sağlık alanında hayata geçirilen ve tepkiyle karşılanan performans sistemini “emekçilerin kendilerini geliştirmesi” kılıfıyla meşrulaştırmak isteyen Müezzinoğlu şu ifadeleri kullandı: “Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı.”