21 Kasım 2017 Salı

İTÜ’den ihraç edilen Akademisyen; İTÜ’de ne kadar haksızlık hukuksuzluk varsa altında Rektör Karaca’nın imzası var!..!

İTÜ Ayazağa Kampüsü metro çıkışında yapılan açıklamaya, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya atıfta bulunarak, “Kanun hükmünde Karaca’ya teslim olmayacağız” pankartının açıldığı açıklamada, “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” ve “İTÜ Karaca’ya teslim olmayacak” dövizleri taşındı.
İstibdat rejimi…
Barış Akademisyenleri’ne yönelik başlayan saldırıların devamında KHK’ler ile gelen hukuksuz ve keyfi uygulamaların başta üniversiteler olmak üzere, topluma yönelik saldırılara döndüğünü aktaran İTÜ öğrencisi Can Gürünlü, inşa edilmek istenenin istibdat rejimi olduğunu söyledi.
Her karanlık gecenin sonunda…
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da, AKP’nin 12 Eylül faşizmine rahmet okutturduğunu belirterek, “Onlar faşizmi, bizler de umudu, dayanışmayı, mücadeleyi örgütlüyoruz. Her karanlık gecenin sonunda meltemi bizden esen, soluğu bizde olan yeni bir başlangıç var. Ve bizler bu başlangıcın tarihini yazıyoruz. Her darbe döneminde olduğu gibi bu başlangıcın tarihini yazmaya devam edeceğiz. Bugün bu yüzden buradayız” dedi.
Rektör Karaca imzalı…

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi ve ihraç edilen akademisyen Arzu Acar ise, İTÜ’de üyeleri hakkında açılan soruşturma ve hukuksuzluğun altında rektör Mehmet Karaca’nın imzasının olduğuna işaret ederek, “Bizler biliyoruz ki İTÜ yönetiminin bu soruşturma ve sonucunda verilen cezalardaki amacı İTÜ’de köklü ve yerleşik geleneğe sahip olan Eğitim Sen örgütlülüğü ve sendikal mücadelenin kendisidir. Ama İTÜ yönetimi şunu iyi bilsin ki, sendikamız her yerde insan, doğa, toplum yararına üniversite mücadelesi ile barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesini birlikte yürütmeye ve büyütmeye devam edecektir.” dedi