27 Aralık 2009 Pazar

İlerici devrimci güçler polis terörüne ve cinayetlerine karşı yürüdü!

19 Kasım akşamı Esenyurt'ta polis tarafından katledilen Alaattin Karadağ ve tüm polis cinayeti kurbanları için Taksim'de buluşan ilerici ve devrimci güçler yürüyüş gerçekleştirdi. Karadağ cinayetinin ve tüm siyasi cinayetlerin aydınlatılmasını talep eden ilerici ve devrimci güçler yürüyüş ve oturma eylemiyle cinayetlerin hesabının sorulacağını haykırdılar.

Yürüyüşe öfke hakimdi
Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Proleterce Devrimci Duruş (PDD), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Platformu'nun (TÖP) örgütlediği DHF ve Devrimci Hareket'in de destek verdiği eylem saat 13.00'te Taksim Tramvay Durağı'nda toplanılmasıyla başladı.

“Karadağ cinayeti aydınlatılsın! Katiller yargılansın!” pankartı arkasında Galatasaray Lisesi'ne kadar süren yürüyüşte Alaattin Karadağ'ın yanısıra yine devlet tarafından katledilen Engin Çeber, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Osman Aslı'nın resimleri taşındı.

“Alaattin Karadağ ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Karadağ cinayeti aydınlatılsın!”, “Siyasi cinayetler aydınlatılsın!”, “Katil polis / devlet hesap verecek!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganlarının atıldığı yürüyüşe öfke hakimdi.

Her cumartesi aynı yerde
Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde Karadağ cinayetinin ve polisin işlediği tüm cinayetlerin aydınlatılması için her cumartesi aynı yer ve saatte eylemler gerçekleştirileceği duyurularak basın açıklamasına geçildi. Kurumlar adına okunan ortak açıklamada Alaattin Karadağ'ın katledilmesinin devletin uyguladığı sistematik baskı ve terörün bir parçası ve devamı olduğu ifade edilerek, TEKEL'de, demiryolu grevinde, belediye işçilerinin eylemlerinde olduğu gibi hak arama mücadelesi sürdüren işçi emekçilerin de polis terörüne maruz kaldıkları vurgulandı. Toplumun tüm kesimleriyle polis terörünün hedefi haline geldiği ifade edildi.

Açıklamada, estirilen bu baskı ve terör havasında devrimcilerin de özel bir hedef oldukları vurgulanarak Ferhat Gerçek'in polis kurşunuyla felç edildiği, Ferhat'ın vurulmasını protesto eden Engin Çeber'in işkencede katledildiği, 1 Mayıslar'da, IMF-DB protestolarında polisin terör estirdiği hatırlatıldı.

“Katil polis hesap verecek!”
Alaattin Karadağ cinayetiyle yeniden gündeme gelen Esenyurt-Avcılar polisinin kanlı siciliyle dikkat çektiği ifade edilirken, bölge polisinin tam bir cinayet şebekesi gibi hareket ettiği belirtildi. Bu şebekenin son birkaç ay içerisinde Karadağ cinayeti, Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel isimli iki devrimcinin vurulması, devrimcilerin kurşunlanması, kaçırılması, taciz edilmesi gibi siyasal faaliyete dönük saldırılarının yanısıra Volkan Polat, Feyzullah Ete ve Osman Aslı'nın öldürülmesi, Yusuf Uzun ve Güney Tuna'nın dövülerek hastanelik edilmesi gibi olaylarla da sıradan insanlara saldırdığı vurgulandı.

Karadağ cinayetinin aydınlatılmasının talep edildiği açıklama, “Karadağ cinayetinde aydınlatacağımız her karanlık nokta polis cinayetlerinin, dizginsiz baskı ve terörün önünü kesmek işlevi görecektir. Buradan Karadağ cinayeti aydınlatılana ve eli kanlı katiller yargılanana kadar mücadelemize devam edeceğimizi ilan ediyoruz.” sözleriyle sonlandırıldı.

Açıklamanın ardından oturma eylemine geçildi. “Çav Bella” ve “Bize ölüm yok” marşlarının söylendiği eylem “Katil devlet hasep verecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganlarıyla sona erdi. Kızıl Bayrak / İstanbul