30 Nisan 2010 Cuma

TKP, BDP, EMEP ve ÖDP'den ortak 1 Mayıs çağrısı

BDP, TKP, ÖDP ve EMEP 1 Mayıs öncesinde İstiklal Caddesi'nde ortak bildiri dağıtımı gerçekleştirerek 1 Mayıs'a çağrı yaptı.

Bugün 17:00'de 1 Mayıs'a çağrı yapmak üzere dört siyasi partinin yöneticileri ve üyeleri bir araya geldi. 4 siyasi parti üyeleri Tünel'den Galatasaray'a kadar yürüyerek bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler. Bildiri dağıtımı Galatasaray Lisesi önünde parti yöneticilerinin yaptıkları konuşmalarla sona erdi.

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak konuşmasında Türkiye'nin barış, demokrasi, özgürlük, emekçlerin haklarını alamaması, işsizlik ve yoksulluk gibi pek çok sorunu olduğuna vurgu yaparak, yarın Taksim'e çıkarak bu sorunların dile getirileceğini, güçlerin birleştirileceğini, omuz omuza mücadelenin yükseltileceğini söyleyerek herkesi yarın 1 Mayıs'ı Newroz coşkusuyla kutlamak üzere, Taksim Meydanı'na çağırdı.

TKP Genel Başkanı Erkan Baş, tarihi bir 1 Mayıs öncesinde son etkinliğin ortak bir çağrıyla gerçekleştirilmesine karar verildiğinden bahsederek başladığı konuşmasında, açıklamayı izleyen basın emekçilerinin de 1 Mayıs'ını kutladı. Baş, tüm emekçileri yurtsever halkı, emekten aydınlıktan yana tüm insanları yarın 1 Mayıs alanında seslerini çoğaltmaya, 1 Mayıs coşkusunu tüm Türkiye'ye yaymaya çağırdı.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, 1 Mayıs'ın tarihte bütün dinlerin, ulusların, kavimlerin ve bütün cinslerin ortak kutladığı ilk ve tek bayram olduğuna dikkat çekerek, 33 yıl aradan sonra tüm emekçilerle, gençlerle, kadınlarla Taksim'e çıkılarak "Yaşasın halkların kardeşliği" diye bağırılacağını, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik Türkiye talebinin dile getirileceğini söyledi.

EMEP İl Başkanı Güven Gerçek, 1 Mayıs'ın dünya işçi sınıfının birlik, mücadele, dayanışma günü olduğuna ve yarın 1 Mayıs'a Türkiye'de demokrasi, Kürt sorunun yaşandığı zor şartlarda girildiğine dikkat çekerek, yarın alanlarda sömürünün ve zulmün karşısında tek vücut olunacağını söyledi.

Bildiri dağıtımı sırasında "Yaşasın 1 Mayıs", "Biji 1 Gulan", "Yaşasın Halkların Kardeşliği" sloganları atıldı.