21 Aralık 2017 Perşembe

Van Kilisesi Derneği'nden İslam Der afişlerine tepki..!

Van’da kayyım ile yönetilen Belediye’nin tahsis ettiği billboardlara İslam Der tarafından “Ey Müslüman özüne dön yılbaşı kutlamaları bir Hristiyan adetidir” yazılı afişler asıldı.
ANF’nin haberine göre Van Kilisesi Derneği Başkanı Vahit Yıldız, bazı kesimlerin Hristiyan inancını kötülemek için yılbaşını bir fırsat olarak kullandığını söyledi. Yıldız, şöyle dedi
“Her doğuş (Noel) bayramı öncesi yaşadığımız durumdur. Geçen bazı yerel gazeteler ve köşe yazarları kiliseye ve Van’da yaşayan İsevi topluluğuna karşı art niyetli yazılar yazdılar. Ayrıca bazı dernek başkanları da buna benzer yazılar yazdı. Hayatımızı tehlikeye atıyorlar, bizi hedef haline getiriyorlar. Şayet kilise ve İsevi kardeşlerimize bir saldırı olursa bunlar sorumlu tutulacaktır.”
Öfke ve düşmanlığı körükleyen söylem ve çalışmaları kınadıklarını kaydeden Yıldız, şunları söyledi: “Hiçbir Müslüman İsa Efendimizin dünyaya gelişini kınamaz. Yılbaşı evrenseldir. Her miladi takvimi kullanan halkların inancı ne olursa olsun yılbaşını kutlar. Yeni bir yıla girişin umudu ve sevinciyle kutlamalar yapar. Bunun hiçbir inanç ve dine zararı yok. Hiçbir kilisede yılbaşı kutlanmaz.”
Yıldız, “Billboardlarda Hristiyan inancına yapılan düşmanlığa izin veren belediyenin de sorumluluğu var” dedi.