19 Mayıs 2009 Salı

“VE ÇELIK SUYUNU ALDI ” ETKINLIGIYLE İBRAHİM KAYPAKKAYA YOLDAŞI ANDIK !


Komünist önder İBRAHİM KAYPAKKAYA yoldaşı Diyarbakır işkencehanelerin de katledilişinin 36. yıldönümünde fikirlerini ve komünist ideallerini bu güne taşıyarak , Önder yoldaşın ölümsüzlüğünü 17 mayıs 2009 tarihinde Fransa - Nancy kentinde düzenlemiş olduğumuz bir etkinlikle 300 kişinin katılımıyla coşkuyla andık . Yeni nesil yoldaşlara onun mücadeledeki kararlığını, işkencede ser verip sır vermemesini, mücadelede en önde yürüme kararlılığını ondan öğrenerek onun gibi inatla ve ısrarla, devrim ve sosyalist bir dünya için dövüşeceğimizi bir kez daha ilan ettik. İşkencehaneler de direnmenin onurunu öğreten ve bizlere, feda ruhuyla işçi sınıfı emekçilerin ve ezilen halkların kurtuluş yolunu gösteren ve bizlere ışık tutan komünist önder Kaypakkaya yoldaşı anma etkinliğimiz saygı duruşuyla başladı. Yumruklar havada İbrahim yoldaşın nezdinden tüm devrim ve sosyalizm şehitleri için yüreklerimiz birleşti. Cevahir ve Dilan yoldaşların kavga ve direniş şiirleriyle süren etkinliğimiz devrimci sanatçı Ali Asker’in etkinliği selamlayan konuşması ve ardından söylemiş olduğu devrimci ezgilerle salon coştu ve devrimci şiarlarla devrimci ezgileriyle süren gecemiz KP-İÖ adına yapılan konuşmayla devam etti. Yoldaş konuşmasında özetle İbrahim Kaypakkaya yoldaşın komple önderliği ve mücadelenin her cephesindeki ön açıcı özellikleriyle komünist harekete yürünmesi gereken devrimci yolu gösterdiğini vurgu yaparak Kaypakkaya'nın, Marksizm- Leninizmin zemininde, yaşanması gereken teorik-politik alandaki atılımlar yaşanmış ve herkes kendi bayrağı altında toplanmıştır. Komünist hareket, Kaypakkaya yoldaştan öğrenip ve onun eksik ve yetmezliklerini ortaya çıkarıp ileri taşımaya çalışarak, Kaypakkaya yoldaşın komünist çizgisini geliştirdi ve yükseklere taşıdı.

Bugün komünistler ile, küçük burjuva sosyalizmi ve devrimciliği ile aramızdaki yeni radikal ayrım' çizgileri çekmemizden besleneceğini de teorik- politik-örgütsel varoluşumuza güçlü çekiç darbeleriyle ve incelikle nakşetmemiz gerekiyor. Buda Kaypakkaya yoldaştan öğrenip onun teori ile pratiğin birliği arasındaki ilişkiyi kurmadaki meziyetini pratiğe geçirme de kararlılıkla yürümemiz gerektiğini gösteriyor. Geceye katılan işçiler, emekçileri ve yoldaşları selamlıyor ve devrim ve sosyalizm mücadelesine daha güçlü destek vermeye ve İnşamız etrafında yıkılmaz birlik oluşturmaya çağırıyoruz sözleri ile konuşmasını noktaladı. Yoldaşın konuşması sırasında sıklıkla “ Yaşasın KP-İÖ”, “ Yaşasın Devrim ve Sosyalizm” vb. sloganları atıldı.

Ardından yarım saatlik ara verildi ve gecemizin 2. Bölümü dünden bugüne sınıflar kavgası , devimci ve komünist hareketin gelişim özetini sunan DİA gösterisi ile başladı. DİA gösterisi ilgiyle izlendi ve sloganlarla karşılandı sıklıkla. Etkinliğe Türkiye ve Yurtdışında çok sayıda gelen başarı ve destek mesajların okunmasıyla süren etkinliğimiz, küçük bir yoldaşın Ahmet Ariften 33 kurşun şiirini okumasıyla sürdü. Ardından Nurettin Rençber sahneye çıktı. Emekçilerin sevmiş olduğu türküleri peş peşe söyledi ve son olarakta yılların emekçi Ozanı Aşık Gülabi sahne aldı. Konuşması ve emekçilerle diyalogu, söylemiş olduğu ezgilerle salon ayakta alkışlandı. Etkinliğimize davetli olmasına rağmen TC devletinin soruşturma açması nedeniyle yurtdışına çıkışına izni verilmeyen Sevinç Eralatay , salona canlı bağlantı ile katılarak, emekçilere etkinliğe katılamamasının burukluğunu dillendirerek, etkinliğe başarılı dileklerini sunması salonda, “ Yaşasın Devrimci Dayanışma “ sloganlarıyla karşılanmasını sağladı. Kaypakkaya yoldaşı anma etkinliğimiz, politik mesajı, kültürel-sanatsal yönüyle işçi ve emekçilerin devrimci bilincini biledi ve umutsuzluğa karşı umudu körükleyici oldu. Hep bir ağızdan atılan, ‘ Önderimiz İbrahim Kaypakkaya Ölümsüzdür’, ‘Yaşasın KP-İÖ“ şiarlarıyla etkinliğimiz sona erdi.

KOMÜNİST ÖNDER KAYPAKKAYA YOLDAŞ YAŞIYOR SAVAŞIYOR !

Fransa –Nancyde DHB Okurları