27 Eylül 2009 Pazar

KOMANDO BİRLİKLERİ PROFESYONELLEŞİYOR

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, komando birliklerinin tamamen profesyonel personelden oluşturulması çalışmalarında yüzde 70’e ulaşıldığını, bunun önümüzdeki aralık ayında yüzde 86’ya ulaşacağını söyledi. Genelkurmay Haftalık Basını Bilgilendirme Toplantısı’na Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Adli Müşavir Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak katıldı. Tuğgeneral Metin Gürak, TSK personelinin özlük hakları, eğitim seviyeleri, sosyal hakları, sahip oldukları yetkiler ile ilgili olarak bugüne kadar birçok çalışmanın yapılarak sonuçlandırıldığını söyledi.
CEVAPLAR DAHA SONRA
Tuğgeneral Gürak, TSK’nin süreklilik isteyen bazı kadrolarında profesyonelleşme çalışmalarına kademeli olarak devam edildiğini ve bu kapsamda komando birliklerinin tamamen profesyonel personelden oluşturulmasının hedeflendiğini hatırlattı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca, 5 komado tugayının frofesyonelleşmesi çalışmalarına devam edildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, bu kapsamda, komando kollarında yedek subay görevlendirilmeyecek şekilde muvazzaf subay ve astsubay kadrolarının tamamının desteklenmeye başlandığını açıkladı.
Bugüne kadar temin edilen 2 bin 750 uzman erbaş ile komando birliklerinin yüzde 70’inin profesyonel hale getirilmesinin sağlandığını belirten Tuğgeneral Gürak, 650 uzman erbaşın daha sisteme girmesi ile bu oranın aralık 2009’da yüzde 86’ya ulaşacağını duyurdu. Bu arada toplantıda gazetecilerin soruları yazılı olarak alındı ve cevapların daha sonra verileceği belirtildi.