19 Eylül 2009 Cumartesi

MAHMUT ALINAK: ‘AÇILIM’IN AMACI PKK’Yİ BİTİRMEK

TP Kars eski İl Başkanı Mahmut Alınak, “Kürt Açılımı ile yapılmak istenen şey artık gün ışığına çıkmıştır: Niyet Kürdistan sorununun demokratik çözümü değildir; amaç savaşla bitirilemeyen PKK’nin siyasi metotlarla çökertilmesi ve bitirilmesidir” dedi.
Alınak, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Devlet yöneticilerinin son günlerdeki açıklamalarından da anlaşılıyor ki, devletin ve hükümetin, Kürdistan sorununu çözmek gibi bir niyeti ve derdi yok. ‘Tek vatan, tek millet’ klasiğini dillerinden düşürmüyorlar. Bu sözlerle Türkiye’yi kast ediyorlarsa mesele yok. Ama buna Kürdistan ve Kürdistan halklarını da katıyorlarsa birilerinin çıkıp onlara tarihi gerçekleri bir defa daha örtbas ettiklerini söylemesi gerekiyor. Yapış yapış Türk ırkçılığı kokan bu açıklamaların Kürtlerde nasıl bir etki yarattığını bilmek isteyenler, lütfen o cümlelerdeki Türk sözcüklerinin yerine Kürt sözcüğünü koyup tekrar tekrar okusunlar. Kürtleri provoke eden bu milliyetçi/ırkçı açıklamalar kapıyı göstermekten başka hiçbir anlam taşımıyor. ‘Türkiye Türklerindir’ deniyor. O zaman Kürtler de, ‘Kürdistan kimindir?’ sorusunu sorarlar adama. Sen asırlardır bas bas bağırıp Türk ırkçılığı yaptığında bölücü olmuyorsun; ama ırkçılıktan tamamen uzak duygularla- üstelik hapishanelere girmeyi de göze alarak- Kürdistan sözcüğünü ağza alanlar bölücü oluyor.”
Alınak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Niyet Kürdistan sorununun demokratik çözümü değildir; amaç savaşla bitirilemeyen PKK’nin siyasi metotlarla çökertilmesidir. Ama bu yeni konseptte de bildik tarihi hata sürdürülerek sorunun yeşerdiği kök, yani Kürdistan gerçeği yine görmezlikten gelinmektedir. Böyle olunca da yara tedavi edilmeyecek, sadece pansumanla kapatılmış olacak. Bunun ne anlama geldiği ise açıktır: Gençler birer kardelen gibi hayatın daha ilk adımlarında ölümün pençesinde can vermeye devam edecekler.” ANKA