26 Mart 2010 Cuma

‘Kara Perşembe’ eylemleri sürüyor

BDP’li belediye başkanları ve Kürt siyasetçilerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla her hafta perşembe günü Batman, Diyarbakır, Mardin ve Viranşehir’de yapılan oturma eylemleri, 13’üncü haftasında da devam etti. Yapılan eylemlerde, belediye başkanlarının bir an önce serbest bırakılması istendi.

Diyarbakır’ın Sur ve Kayapınar belediyeleri önünde yapılan açıklamaların ardından beş dakikalılık oturma eylemi yapıldı.

Sur Belediyesi çalışanları da, belediye başkanlarının serbest bırakılmasını istedi. Burada açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Başkanı Vezir Perişan, tutuklu bulunan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın sağlık sorunlarının giderek ağırlaştığını belirtti. Perişan, “Bir an önce belediye başkanımızın mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmasını ve özgür bir ortamda tedavisinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Kayapınar Belediyesi önünde gerçekleştirilen oturma eylemine, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, BDP Diyarbakır İl Başkanı Cafer Kan, Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı M. Salih Doğrul ile BDP yöneticileri de katıldı. Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı Doğrul, antidemokratik uygulamaları protesto etmek için eylem yaptıklarını söyledi. BDP Diyarbakır İl Başkanı Cafer Kan, yaşanan baskılara dikkat çekti.

SERBEST BIRAKILSINLAR
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçe Belediyesi çalışanları, belediye önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme, BDP PM Üyesi Atilla Koca, BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, Diyarbakır Bağlar İlçesi Belediye Başkanı Yüksel Baran, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Aslan, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, BDP yöneticileri de katıldı. Açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Haci Çetin, belediye başkanlarının hukuksuz bir şekilde tutuklu olduklarını belirtti. KESK Şubeler Platformu ve Belediye-İş Sendikası, tutuklanan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk için belediye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Doğan Anğay, 14 Nisan’dan beri Kürt siyasetçileri üzerinde yürütülen tutuklamalara karşı bir kez daha tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, aralarında Türk’ün de bulunduğu Kürt siyasetçileri ve belediye başkanlarının serbest bırakılmasını talep etti. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleşti.

HUKUK SİYASİ MALZEME YAPILIYOR
Batman’daki “Kara Perşembe” eylemine belediye çalışanları, belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Konuşma yapan Tüm Bel-Sen Batman Şube Yöneticisi Ali Sarıpınar, Türkiye’de yargının hukuksuz yargılamasının herkes tarafından bilindiğini belirtti. Sarıpınar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ülkenin hukuku, yaşları küçük olmasına rağmen insanları yetişkinler mahkemesinde yargılatarak, yaşlarından büyük cezalar veren hukuktur. Bu ülkenin hukuku, masum ve hiçbir günahı olmayan sivil insanları ömür boyu cezalandırarak zindanlarda süründürmüş hukuktur. Bu ülkenin hukuku, şu anda siyasete karışarak, resmen siyasi tartışmalara malzeme olmuş durumdadır.” Konuşmadan sonra, oturma eylemi yapıldı.
(HABER MERKEZİ)



BAŞVERİMLİ BELEDİYESİNE BASKIN
BDP’li belediyelere yönelik baskıların arkası kesilmiyor. Dün de Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli (Tılqbin) Belde Belediyesi’ne jandarma tarafından baskın düzenlendi. Öğleden sonra yapılan baskın gazetemiz yayına hazırlandığı sırada devam ediyordu. BDP’li olan belediyeye yapılan baskının gerekçesi öğrenilmedi. (ŞIRNAK)