27 Temmuz 2009 Pazartesi

YENİ TAMİL ‘KAPLAN’I BELLİ OLDU

Liderlerini seçen kaplanlar kavgaya devam kararı aldı
Sri Lanka’da Tamil azınlığın bağımsızlığı için mücadele veren Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) yeni liderlerini seçti. Geçtiğimiz aylarda Sri Lanka ordusu tarafından katledilen Velupillai Prabhakaran’ın yerine seçilen ismin örgütün uluslararası ilişkiler sorumlusu da olan Selvarasa Pathmanathan olduğu açıklandı.
Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları merkez komitesinden yapılan açıklamada, “Patmanathan özgürlük mücadelemizin yeni adımında bize önderlik edecek” denildi. Açıklamada, “Diğer bütün kurtuluş hareketleri gibi biz de zamana ve ihtiyaca göre mücadele biçim ve stratejimizi değiştireceğiz” ifadesine yer verildi. Pathmanathan, daha önce yaptığı bir açıklamada, Kaplanların amaçlarına ulaşmak için şiddet içermeyen yöntemlere başvuracağını söylemişti.
Tamillerin onlarca yıllık lideri Velupillai Prabhakaran, mayısta Sir Lanka askerleri tarafından vurularak öldürülmüştü. Ayrımcılığa uğradıkları gerekçesiyle 1983’ten beri ülkenin kuzey ve doğusunda bağımsızlık için mücadele eden Tamil Kaplanları, mayısta ağır kayıplar vermişti.