22 Mart 2019 Cuma

Açlık grevindeki tutuklular, mahkemelere çıkmama kararı aldı: "AKP-MHP mahkemelerini boykot ediyoruz"..!



Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) geçtiği haber göre, tutuklular yedi maddelik bir deklarasyon yayımlandı.
Açlık grevini kararlı bir şekilde sürdüreceklerinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Geldiğimiz aşamada AKP- MHP hükümetinin kendi koyduğu yasaları çiğneyen ve hiçbir hukuk normuna sığmayan uygulamalarla önderliğimizi tecrit altında tutmalarının hiçbir meşruluğu kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin adalet ve hukuk anlayışı AKP MHP iktidarı şahsında sarsılmış ve bağımsızlığını yitirmiştir. Bu sebeple böylesi bir direniş içerisinde olan bizler AKP-MHP mahkemelerini boykot ederek çıkmama kararı aldığımızı bildirmek istiyoruz. Eylem süreci içerisinde hiçbir mahkeme kaygımızın olmadığını dışarı çıksak dahi eylemimizi sürdürdüğümüz bilinmektedir. Bu bağlamda mahkemelere çıkmayacağız, zor kullanılıp götürülürsek dahi savunma vermeyeceğimiz bilinmelidir. Bedeli ne olursa olsun içinde bulunduğumuz açlık grevi direnişini devam ettireceğiz."
Eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını belirten tutuklular taleplerini şöyle sıraladı:
" 1- Öcalan'ın mevcut yasalar çerçevesinde ailesi ve vasisiyle düzenli olarak görüşmesi meşru bir haktır ve bu hakkın engellenmemesi.
2 - Öcalan'ın avukatlarıyla düzenli görüşmelerini yapması ve kesintiye uğratılmaması.
3 - Öcalan'ın mevcut yasalar çerçevesinde ailesiyle telefonla görüşme hakkını kullanması, her yere mektup faks vb. göndermesinin veya almasının engellenmemesi ve bu temel hakların kesintiye uğratılmaması
4 - Öcalan'ın radyo ve TV hakkının kesinlikle engellenmemesi ve günlük olarak istediği tüm gazete dergi, kitap vb. istemlerinin karşılanması.
5 - Öcalan'ın yanında bulunan arkadaşlarla düzenli görüşmesinin sağlanması ve bu yasal hakların engellenmemesi.
6 - Öcalan'ın sağlıklı yaşam koşullarının oluşturulması için bağımsız heyetlerce düzenli olarak tedavi koşullarının sağlanması
7 - Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünde ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın aktif rol alabilmesi için engellerin kaldırılması, özgür yaşar ve çalışma koşullarının sağlanılması."
Mehmt ağa