22 Nisan 2019 Pazartesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na AKP-MHP Çetleri Linç girişiminde Bulundu..!

Günlerdir Erdoğan ve Bahçelinin yerel seçimlerden dolayı hedef gösterdiği ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı asker cenazesinde bir grup faşist çetenin saldırısına uğrayarak linç edilmek istendi. Saldırı sonrası Kılıçdaroğlu’nun güvenlik ekipleri tarafından bir eve götürüldüğü ve daha sonra zırhlı bir askeri araçla saldırganların arasından çıkarıldığı bildirildi. Ankara Valiliği, saldırıya ilişkin gerekli önlemlerin alındığını savunarak gerekli “Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır” diye duyurdu.
Aslında olayın baş kışkırtıcısı Erdoğan ve Bahçelidir. Yerel seçim yenilgisini muhalefete karşı düşmanlığı körükleyerek gidermeye çalışan Cumhur ittifakı liderleri Kılıçtaroğluna yönelik saldırının baş sorumluları konumundadırlar.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’nın Çubuk ilçesinde, yaşamını yitiren er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğrayarak linç edilmek istendi. Saldırı esnasında Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Saldırganların yumruk ve tekmelerine maruz kalan CHP liderinin güvenlik ekipleri tarafından güvenli bir eve götürüldüğü ve daha sonra zırhlı bir askeri araçla çıkarıldı.
SALDIRGANLAR: YAKIN O EVİ, YAKIN
Saldırganlar CHP liderinin evinin etrafını sararak yakın o evi diye bağırdığı, güvenlik ekiplerinin ise bir müdahalede bulunmadığı görülüyor. Olaylar esnasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da aynı evde bulunduğu öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nu linç etmek isteyen saldırganlara hitap eden Hulusi Akar’ın “Değerleri arkadaşlarım şuana kadar mesajlarınızı verdiniz tepkini gösterdiniz şimdi sükunetle cenaze evine gidiyoruz annesine babasına taziyelerimizi bildirmek üzere bu alanı boşaltıyoruz” dediği belirtildi.
SALDIRGANLAR EMNİYET MÜDÜR İLE KAYMAKAMI DİNLEMEDİ
Evin etrafını saran saldırganlar, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer’in kalabalığın dağılmasına için yaptığı konuşmalara da tepki gösterdi.
‘BİBER GAZI SIKAMAYIZ’ DEDİLER’
Olay yerinde olan CHP’nin Çubuk İlçe yöneticisi Can Kaderoğlu, yaşanan durumu şöyle anlattı:
“CHP ilçe yönetimi olarak, şehit ailesinin evini ziyaret ettik. Başsağlığı dileklerimizi ilettik. Hiçbir sorun yaşanmadı. Bugünkü saldırıda da köyden ve bölgeden kimse dahil olmadı. Biraz önce köy muhtarı ile de görüştüm. Kendisi de olayları dışarıdan gelen bir ekibin organize ettiğini söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cenazeye geldiğinde ufak tefek kimi tepkiler oldu ancak Kemal Bey geldikten sonra grup tepkilerini artırdı. Saldırı uzun sürdü. Fiziki saldırının yanı sıra taş, sopa atıldı, ellerine ne geldiyse attılar. Saldırıyı çeşitli yerlere yerleştirilmiş kişiler başlattı ve organize etti. Kılıçdaroğlu’nu yaklaşık 10 kişilik görevli korumalar, 20’den fazla partili grup ve çok az sayıda güvenlik görevlisi korumaya çalıştı. Ciddi bir güvenlik önlemi yoktu. Oradaki görevlilere grubun biber gazı kullanılarak dağıtılmasını söyledik ancak cenazeye biber gazı sıkamayız dendi. Saldırı sırasında cenaze işlemleri yapılmıyordu ve bir saldırı vardı. Bu yönde bir adım atılmadı. Kemal Bey’in arabasına ve saldırıdan sonra girdiğimiz eve saldırılar devam etti.”
ANKARA VALİLİĞİ ‘ÜZÜCÜ PROTESTO’ DEDİ
Ankara Valiliği’n sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na yapılan saldıraya ilişkin bir açıklama yapıldı..
Valilik açıklamasında “Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.” denildi
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.
CHP’DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
CHP’de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak parti yöneticileri ve milletvekilleri Ankara’ya çağrıldı.
AKP cephesinden linç girişimi için kim ne dedi?
AKP cephesinden linç girişimi için kim ne dedi?
AKP’li siyasetçiler Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimi için ‘protesto’ ifadesini kullandılar.
‘SÜLEYMAN SOYLU SORUMLUDUR’
CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk’ta CHP lideri Kılıçdaroğlu’na asker cenazesinde yapılan saldırı için “Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur” dedi.
‘AZMETTİRİCİ BELLİ’
24 Haziran seçiminde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu söyledi.
İnce, şunları söyledi:
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP’ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır. Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır.”
CHP’Lİ KAYA: SOYLU İSTİFA ETMELİ
Cumhuriyet’te konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, linç girişimi hakkında şunları:
“Güvenlik kılıklı insan çoktu. Hiçbiri bizi korumaya yönelik adım atmadı. Emniyet Genel Müdürü vardı. Ankara İl Emniyet Müdürü de vardı. Polis kıyafeti, jandarma kıyafeti olan çok insan vardı. Ancak bizi korumak üzere bir girişimleri olmadı. Cenaze namazında dahi bizi taciz ettiler. Genel Başkanımıza vurmaya çalıştılar. ‘Bay Kemal’ buraya niye geldin şeklinde bağırıyorlardı. Bu işi yapanlar bu köyden, Çubuktan değil. Tamamen organize. Bunlar namaz kılmaya da gelmemişler. Şehidin cenaze namazında arkadan vurmaya çalıştılar. Biz kendi korumalarımız, Bülent Kuşoğlu, Mansur Yavaş, Levent Gök, Murat Emir, genel başkanı korumaya çalıştık. Genel başkan araca bineceği sırada aracı tahrip ettiler. Plakaya kader her şeyi biliyorlarmış. Burada derhal İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanı oradaydı. Kendi şehidinin cenazesinde bu saldırgan tutuma göz yumdular. Vali İstanbul’daymış. Şehit cenazesi varken İstanbul’da ne işi var anlamadık. Saldırı tamamen organize bir linç girişimi. Kimsenin bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Kendi tedbirini alamayan bir jandarma ve emniyet var. Sokakta masum eylemlere gaz sıkanlar nerede?”
Kayyum Atanan Belediyelerin Borçları diz boyu..!
Şırnak Silopi Belediyesi’nin, HDP’li Eş Başkanları, kayyım döneminden kalan borç ve devredilen taşınmazların listesini belediye binasına astı. Belediyenin kayyım tarafından 133 milyon 453 bin TL borçlandırıldığını ortaya çıktı.
Kayyımlar borç batağında
Seçimlerden hemen önce kayyım tarafından aralarında değerli arazilerin de bulunduğu belediyeye ait toplamda 19 bin metrekarelik alan ile Kadın Dayanışma Merkezi de bedelsiz bir şekilde bazı kurumlara devredildi. Kayyım’ın toplam 142 belediye çalışanının işine son verdiği bunların yerine ise AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de bulunduğu 209 kişi işe alındı ortaya çıktı. Ürgen’in, belediye bünyesinde bulunan Kadın Eğitim, Kültür ve Destek Merkezi Müdürlüğü’nden sorumlu kişi olarak kayyım döneminde çalıştırıldığı öğrenildi. Belediyede işe alınanlar arasında bulunan M.Z.’nin bir süredir AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’e korumalık yaptığı belirtildi. M.Z.’nin, temizlik biriminde şoförlük yapmak üzere işe alındığı bildirildi.
HAKKARİ YÜKSEKOVA
Hakkari’de Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları ise Belediye’ye atanan kayyımın arkasında 680 milyon TL bir borç bıraktığını açıkladı.
MHP DÖNEMİNDEN KARS BELEDİYESİNE BÜYÜK BORÇ
Geçtiğimiz dönem MHP’li başkan tarafından yönetilen Kars Belediyesi’nin Eş Başkanı Ayhan Bilgen’de, belediyenin toplam borcunu Twitter’dan açıkladı. Bilgen, devraldıkları Belediyenin toplam borcunun 338 Milyon 300 Bin TL olduğunu ayrıca Belediyenin 102 aracının 39’u arızalı ve 7’si hacizli durumda aldıklarını açıkladı.