25 Haziran 2017 Pazar

560 çocuk bayramı Zindanda Karşıladı..!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu yılki Ramazan Bayramı'na 560 çocuğun hapishanede girdiğini açıkladı.
Tanrıkulu, "Bu yılki Ramazan bayramına binlerce yurttaşımız haksız ve hukuksuz bir biçimde hapiste girmektedir. Fakat bu hukuksuzluğun içinde ilave bir hukuksuzluk daha bulunmaktadır. Polisin, kolluk güçlerinin doğumhanelerin önünde beklediği ve yeni doğum yapmış kadınları gözaltına aldığı bu zulüm döneminde AKP, en faşist devletlerin bile gözettiği hukuku gözetmemektedir" dedi.
Yeni doğum yapmış kadınları gözaltına almak, onları bebeklerinden koparmak veya bebekleriyle birlikte hapse atmak faşizmden öte bir uygulama olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Diğer yandan bugün şeker bayramına 560 masum çocuk cezaevinde girmiştir. Anneleri çeşitli suçlardan dolayı tutuklu veya hükümlü oldukları için cezaevinde kalan bu çocuklar için de adalet talep ediyoruz" diye belirtti.
Hapishanelerde şu an 0-12 ay ile 6 yaş arasında annelerin yanında kalan çocukların içinde 114’ü henüz bir yaşını bile doldurmamış bebekler olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, 1 yaşında 128, 2 yaşında 114, 3 yaşında 81, 4 yaşında 70, 5 yaşında 31, 6 yaşında 5, yaşı bilinmeyen 17 çocuğun hapishanede olduğunu kaydetti.