28 Haziran 2017 Çarşamba

Açlık grevinin 112'nci gününde de Yüksel eylemi sürdü..!

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevinin 112’nci gününde bir araya gelen Yüksel Caddesi eylemcileri, "Bizleri çaresizliğe sürüklemek istiyorlar. Boyun eğmeyeceğiz.” açıklaması yaptılar.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 112'nci gününe girerken, Yüksel Caddesi'nde "işimizi geri istiyoruz" eylemi de 232'nci gününde devam ediyor. Her zamanki gibi Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelmek isteyen kitleye polis yine izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine, Yüksel Caddesi ile Karanfil Sokak’ın birleştiği yerde bir araya gelen eylemciler, burada basın açıklaması yaptı. “Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 112’nci günü Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını açan eylemciler adına açıklamayı yine KHK ile ihraç edilen Nazife Onay yaptı.
Nuriye Gülmen ile Semih Özakça eylemlerine verilen destek için çevredeki vatandaşlara teşekkür ederek kısa bir konuşma yapan Nazife Onay, “Nuriye ile Semih burada olmasa da onların mücadelesini sahipleneceğiz. Ve hep burada olacağız” dedi. Onay, ihraç edilen 38 kişinin intihar ettiği bilgisini de paylaşarak, şöyle devam etti: “Boyun eğmemizi istiyorlar. Bizleri çaresizliğe sürüklemek istiyorlar. Biz boyun eğersek hakkını bilmeyen milyonlarca insan boyun eğecek. Boyun eğmeyeceğiz.”

Daha sonra yine KHK ile işinden ihraç edilen ve aynı zamanda eylemci olan Mahmut Konuk ise Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için Ahmet Arif’ten “Uy Havar” şiirini okudu. Eylemciler daha sonra alandan ayrıldı.