27 Haziran 2017 Salı

AKP Alevileri Asimile Ederek Sünnileştirme Planı uygulamada..!


AKP faşizmi ihanetçi bazı devletçi Alevileri yanına alarak Cami-cemevi projesiyle Alevileri tuzağa çekip asimile etme planını uygun alanlarda pratiğe sürmekten geri durmuyor Amasya’nın Merzifon ilçense bağlı Oymaağaç köyü’nde yapılan cami- cemevi restore edilerek açıldı. Cami cemevi projesi ataması yapılan imamın eşliğinde açıldı. Sunni geleneklere göre yapılan açılışa Alevi kurum başkanları tepki gösterdi.
CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP eski Vekil Ramiz Topal, CHP Merzifon Belediye Başkanı, ilçe yönetimi ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen cami-cemevi açılışı alevi cemaatinin tepkisine yol açtı.
Açılışa katılmayan alevi kurumları adına konuşan ABF Başkanı Muhittin Yıldız, “Bizler bütün inançlara saygılıyız. Bugün bir sünni köye havranın, sinagogun veyahut bir cemevinin yapılması nasıl bir karşıtlık yaratacaksa, yüzde yüz Alevi bir köye de caminin yapılması, bir imamın atanması kabul edilir bir şey değil. Yani sünni köyüne bir cemevi yapılırsa tepki gösteriyorlarsa bizlerin de bu şekilde bir tepki göstermesi normaldir. Biz bunu yapmak zorundayız.’ dedi.
Yıldız, “Devletin Alevisi olmayacağımızı her zaman söyledik. Aleviler kendi geçmişinden bugüne kadar uyguladığı ritüelleri uygulamalı. Alevi köyüne caminin yapılması, bir resmi imam atanması gerçekten çok üzücü.’ Sözleri ile tepkilerini dile getirdi.