21 Haziran 2017 Çarşamba

DTK Eşkanı Güven’den adalet yürüyüşüne destek..!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu adalet yürüyüşüne bir çok kesimden destek geliyor. 7’inci gününde olan yürüyüşe Diyarbakır’dan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’den de destek geldi.
Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı, Türkiye’de uygulanan hukuksuzluğa dikkat çekerek Kılılçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne değindi. Artı Gerçek’e konuşan Güven, “Bu gün ana muhalefet partisi genel başkanı elinde adalet dövizi ile yürümek zorunda kalmışsa, bu artık tuzun koktuğu anlamına geliyor” dedi.
YÜRÜYÜŞÜN SAHİPLENİLMESİ GEREKİR
Yürüyüşün önemli ve sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen Güven, “Biz adaleti hep istedik. Biz bunu her söylediğimizde, ana muhalefet partisi dahil bütün siyasi partiler, Kürtlerin bu talebi karşısında sağır kaldılar. Üç maymunu oynadılar. Öyle olmadığını, bir gün sıranın kendilerine de geleceğini hep ifade etmeye çalıştık. Bunu ifade etmeye çalışan arkadaşlarımızın büyük bir bölümü şu an cezaevinde. Evet sıra onlara da geldi. Eminim ki daha sıra diğerlerine de gelecek. Bugün ana muhalefet partisi liderinin başlatmış olduğu yürüyüş, eleştirilerimiz olsa da, eksik veya geç olmuş olsa da önemlidir. Biz bunu ifade etik. Dedik ki keşke Cizre bodrumunda insanlar diri diri yakılırken birlikte yürümüş olsaydık. Daha bir çok şeyde yan yana olmuş olsaydık. O zaman belki tüm bunlar yaşanmamış olurdu. Ama ne olursa olsun, başlatılan yürüyüş anlamlıdır, önemlidir. Sahiplenilmesi gerekir” diye konuştu.
ADALET YÜRÜYÜŞÜ DÜNYAYA MESAJDIR
Yürüyüşün geç başladığına dair eleştirileri olduğunu ifade eden Güven, “Bugün Enis Berberoğlu’ndan önce HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve diğer vekiller tutuklandığında bir ortaklaşma ile o zaman bir yürüyüş gerçekleşmiş olsaydı çok daha anlamlı olurdu. Şimdi Türkiye’nin batısında işçiler, kadınlar, çalışanlar tümü ile adaletsizlikten yakınıyor. Böyle bir dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu bu adalet yürüyüşü son derece önemlidir. Kuşkusuz geç başlandı diye eleştirilerimiz var ama bu şimdiki haklılığını ve şimdiki çıkışını gölgelemelidir. Biz bu çalışmayı ve yürüyüşü çok anlamlı ve önemli buluyoruz. Neden; çünkü bugün parlamentoda ikinci büyük parti olan ana muhalefet liderinin elinde ‘adalet ’pankartını taşıması ve yürümesi aslında bütün dünyaya bir mesajdır.
YÜRÜYÜŞÜ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR
Özelde de AKP iktidarına bir mesajdır. Onun için şimdi zorlanıyorlar ve çeşitli açıklamalar ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünü engellemeye çalışıyorlar. Aslında tehdit ederek ‘ sizde yargılanırsınız’ diyorlar. Evet, yarın kimin yargılanacağı belli değil zaten. Öyle bir hal almış ki geçmişteki yaptıkları bir çok kötülüğü FETÖ denilen örgüte mal ederek, kendilerini işin içinden sıyırmaya çalışıyorlar. Adaletin bugün yok olması ve herkesin adalet arıyor olmasının sebebi on beş yıllık iktidarın getirmiş olduğu politikalardır. Bu politikalar yüzünden bugün gençler, kadınlar herkes adalet yürüyüşünde. Bence CHP’nin başlatılan adalet yürüyüşü son derecede önemlidir” diye konuştu.
Güven, “Ama dediğim gibi biz bu yürüyüşün ne zaman yapıldığı veya geç kalındığı noktasına takılmayacağız. Biz Kürdistan’dan doğruda ne yapabiliriz tartışıyoruz ve önümüzdeki günlerde bu yürüyüşe daha güçlü destek sunmak için bir çabanın sahibi olacağız. Çünkü bu ülke hepimizindir” dedi.