26 Eylül 2016 Pazartesi

Bank Asya’da hesabı olduğu için tutuklanan akademisyene hapishanede copla tecavüz

Bank Asya’da hesabı olduğu gerekçesiyle cemaat üyeliğinden tutuklanan akademisyenin eşi CHP İstanbul Milletvekii Mahmut Tanal’a mektup yazdı. Yazılan mektupta, “Eşimi karanlık bir odaya almışlar, genital bölgesinde copu gezdirip vurmuşlar ve hakaret etmişler. Eşim uğradığı işkenceyi kızımızın yanında hıçkırıklarla anlattı” ifadeleri yer aldı.
Gazete Duvar’dan Hülya Karabağlı’nın haberine göre, Bank Asya’yı “faizsiz bankacılık” yaptığı için tercih ettiklerini belirten hemşire eş mektubunda “Devlet denetiminde bankaya para yatırdık diye biz suçlu muyuz” diye sordu.
CHP’li Tanal’a mektubu gönderen hemşire eş, akademisyen kocasının cezaevine gönderilmesine ilişkin süreci de ayrıntılarıyla yazdı.
Hastanede nöbetteyken polisin evlerini bastıklarını, evrak ve doküman bulamadıklarını, bu aramaya tanık olan kızının korku içinde kaldığını söyledi. Durumu komşularından öğrendiğini anlatan hemşire, kocasının 9 günlük gözaltında kaldıktan sonra Afyonkarahisar E Tipi Cezaevine gönderildiğini ve bu süreçte eşiyle görüşemediğini söyledi.
Genital bölgeye coplu işkence
18 Eylül’de yapılan açık görüşte kocasının kızlarının yanında hıçkırıklarla maruz kaldığı işkenceyi anlattığını belirterek, “Eşimi karanlık bir odaya almışlar, yüzü duvara dönük bacaklarını açtırmışlar. Copla kafasına, sırtına, her yerine vurmaya başlamışlar. Copu ‘Genital bölgesinde dolaştırdılar, vurdular’ diyor eşim. Hakaret etmişler. Sadece domates ve ekmek vermişler. Suyu çok kısıtlı vermişler” dedi.
‘Mesire yerinde elektrik vermişler’
Hemşire eş mektubunda, kocasının bir arkadaşının başına gelen işkenceyi de anlattı ve “Afyon’da Hıdırlık diye anılan bir mesire yeri var. Kocamın bir arkadaşını gece alıp götürmüşler, yerlerde sürüklemişler, bazılarını ıslatıp elektrik vermişler” dedi.
Üç sayfalık mektupta CHP’li Tanal’a açık adres, cep telefonu numarası gibi bilgilerin de yazıldığı öğrenildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletvekillerine bunun gibi çok sayıda mektup geldiği belirtiliyor.