21 Eylül 2016 Çarşamba

Türkiye’de her 100 kişiden biri ateist..!

Avrupa Komisyonu’nun yaptığı bir araştırma Avrupa’da en çok ateistin Fransa’da bulunduğunu ortaya koydu. Türkiye ise sondan ikinci sırada yer aldı.
Komisyonun biyoteknoloji konulu araştırmasında Avrupa’da bulunan kişilerin biyoteknoloji ve kullanım alanlarına yönelik bakış açısı ve tavrı ele alındı.
Araştırmada katılımcıların yaş ve cinsiyetlerinin yanı sıra dini inançları da ele alındı.
Buna göre Fransa nüfusunun yüzde 40’ının tanrının varlığına ya da herhangi bir güce inanmadığı ortaya kondu. Bu da Fransa’nın Avrupa’da ateist nüfusun en yoğun bulunduğu ülke olduğu anlamına geliyor.
Türkiye’de yaklaşık 800 bin ateist
Türkiye ise yüzde 1’lik ateist nüfusuyla listede sondan ikinci sırada yer aldı. Bu da Türkiye’de yaklaşık 800 bin ateist olduğu anlamına geliyor. Son sırada ise Romanya var.
Buna karşılık Türkiye’de tanrının varlığına inananların oranı ise yüzde 94. Bu da Türkiye’yi tanrının varlığına inançta Malta ile birlikte Avrupa birincisi yapıyor.
İskandinavlar şaşırttı
Daha önceki çalışmalar ateistlerin en çok İskandinav ülkelerinde olduğunu belirtiyordu. Ancak komisyonun araştırmasında İsveç’teki ateistlerin oranı yüzde 34, Norveç’tekilerin yüzde 29, Danimarka’dakilerin yüzde 24, Finlandiya’dakilerin de yüzde 22 çıktı.

Çek Cumhuriyeti ise nüfusundaki yüzde 37’lik ateist oranıyla ikinci sırada yer aldı.