22 Eylül 2016 Perşembe

ABD’nin Charlotte kentinde OHAL ilan edildi


ABD’nin Charlotte kentinde OHAL ilan edildiABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Charlotte kentinde, bir siyahın ölümünün protesto edilmesi sırasında polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Kentte çıkan olaylarda bir kişi vurularak yaralanırken, olağanüstü hal ilan edildi.
Kuzey Carolina eyaletinin valisi Pat McCrory, Charlotte Polis Şefi Kerr Putney’in talebi doğrultusunda OHAL ilan edilmesine karar verildiğini açıkladı. Vali McCrory, yaptığı yazılı açıklamada, OHAL ilanına gerekçe olarak “polise saldırıları” gösterdi.
Polisin siyahlara yönelik şiddeti: Ne oldu?
43 yaşındaki Keith Lamont Scott adlı bir siyah, önceki gün polis tarafından öldürüldü. Polis, Scott’ın uyarılarına rağmen elindeki silahı bırakmaması nedeniyle vurulduğunu iddia ederken, ailesi ise silahsız Scott’ın o sırada kitap okuduğunu söylüyor.
Charlotte’ta dün akşam düzenlenen barışçıl protestoda ise polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. Bir gösterici vurularak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
Çatışmalarda 16 polis de yaralandı.
ABD’de geçen hafta da bir siyah polis tarafından öldürülmüştü Geçtiğimiz hafta Cuma günü de ABD’nin Tulsa kentinde Terence Curtcher adlı bir siyah polis tarafından öldürülmüştü.
Emniyet yetkilileri Curtcher’ın olay sırasında silahsız olduğunu söyledi.