24 Eylül 2016 Cumartesi

İzmir'de HDP'lilerden Kayyıma Tepki Olarak 1 Günlük Açlık grevinde!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Kürdistan'da DBP'li belediyelere atanan kayyumlara tepki göstermek için 1 günlük açlık grevine başladı.
HDP İzmir İl Binası'nda yapılan açlık grevinde HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP İl Eş Başkanları Gülay Bilici ve Mahfuz Güleryüz, HDP İl Yöneticileri ve bazı partililer yer alıyor.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Kürdistan’daki belediyelere kayyım atanmasını, seçilmişlerin tutuklanmasını ve halkın iradesinin gasp edilmesini protesto etmek için bir günlük açlık grevine başladı.
HDP il binasında başlayan açlık grevinde, “Kayyım halkın iradesine darbedir darbeye hayır” pankartı asıldı. Açlık grevine ilişkin ilk olarak HDP İl Eş başkanı Mahfuz Güleryüz Kürtçe bir konuşma yaptı. Ardından HDP İl Eş Başkanı Gülay Bilici ise, halkın iradesinin gasp edildiğini belirterek, atanan kayyımları hiçbir şekilde tanımayacaklarını vurguladı. HDP olarak kayyumlara karşı eylemlerinin devam edeceğini ifade eden Bilici, sembolik olarak bir günlük açlık grevi eylemi yaptıklarını söyledi. Ötekileştirme politikalarına karşı kardeşçe yaşamayı savunacaklarını dile getirdi.
İl binasında bir gün boyunca devam edecek açlık grevi eylemine, HDP, HDK, İzmir Barış Anneleri Meclisi ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da katıldı.