28 Eylül 2016 Çarşamba

AKP'NİN KAMUDA ESAS HEDEFİ İŞ GÜVENCESİNİ ORTADAN KALDIRMAK..!

Başta Erdoğan olmak üzere AKP'nin yöneticileri uzun yıllardan bu yana kamu emekçilerini ehlileştirip denetim altına almak için iş güvencesini ortadan kaldırmayı amaçlıyorlardı. Ortamın uygun olmaması ve kamu emekçilerinin tepkilerinden çekinen AKP iktidar kamuda çalışmayı esnekleştirme adı altında iş güvencesini ortadan kaldırma hedefini pratiğe süremedi.
Neki 15 temmuz darbe " Girişimi Allah'ın lütfü " olarak gören AKP faşizmi durum fırsata çevirmek için kamu emekçilerine “FETÖ” bahanesiyle saldırırken, bu saldırılar emekçilerin iş güvencesini tümüyle ortadan kaldırmaya saldırarak kamuda çalışma modelini değiştirmeye hazırlanıyor.
AKP faşizminin kamuyu emekçilerinin çalışma düzenini tümüyle kendi isteğine göre düzenleme gündeminde olan iş gücünü esnekleştirme ve güvencesizleştirme adımları doğrultusunda, darbe girişimi ve OHAL vesilesiyle yapılacak daha kapsamlı saldırılar için hazırlık sürüyor. Tasfiyelerle emekçileri şimdiden sindirmeye çalışan faşist dinci AKP iktidarı, arkasından kamuda işten atmanın kolaylaştırılmasını ve tüm emekçilerin haklarını gasp etmeyi amaçlıyor.
Atılacak adımlara, burjuva devletinin işleyişinin doğasından kaynaklanan bürokrasinin rezilliğini ve kirliliğini bahane eden AKP sözcüleri , aslında tüm kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Son olarak AKP'nin milli eğitim bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun basına yansıyan açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bakıyorsunuz yasa iş garantisi veriyor. Bakıyorsunuz bakanlığa, kuruma uğramayan onlarca müşavir var. Bankamatik memur diyoruz. Bakanlık, milletvekilleri gidiyor. Turizm müdürü bakıyorsunuz mahkeme kararıyla 6 defa geri aynı göreve geliyor. Bu işi nasıl yürüteceksiniz. Kamu personel rejimi değişmek zorunda.”
Kamuda esnek çalışma modelinin hayata geçirilmesi durumunda bürokrasinin tepesinde bulunanlar diledikleri gibi -performans bahanesiyle- emekçilerin işine son verip, istediği atamaları yapabilecek. Bu sayede AKP faşizmi hem köleliği pekiştirmiş olacak, hem de kendi kadrolaşmasını koruyup-güçlendiren iktidarını pekiştirmiş olacak.