30 Eylül 2016 Cuma

Uyuşturucuyla mücadelede Hitler modeli

duterteFilipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yürüttüğü uyuşturucuyla mücadele savaşını Yahudi soykırımına benzetti. Duterte, “Hitler 3 milyon Yahudiyi katletti. Ülkemde 3 milyon uyuşturucu bağımlısı var. Onları Hitler gibi katletmekten memnuniyet duyarım” dedi.
Rodrigo Duterte, daha önce de Davao kentinde belediye başkanlığı yaptığı dönemde “suçluları” öldürtmek için ölüm mangalarına onay vermekle suçlanıyordu. Duterte bu tartışmalı açıklamayı da Davao’da yaptı.
UYUŞTURUCU KULLANICILARINA YARGISIZ İNFAZ
Duterte Filipinler’de iktidara geldiği Haziran ayından beri uyuşturucu kaçakçılarına ve kullanıcılarına karşı kanlı bir kampanyaya öncülük ediyor.
Yahudi soykırımı sırasında 6 milyon Yahudi’nin Hitler rejimi tarafından öldürüldüğü biliniyor. Resmi kaynaklara göre Duterte’nin görevlendirdiği güvenlik güçleri veya gönüllü milisler tarafından gerçekleştirilen yargısız infazlarda 3 binden fazla uyuşturucu satıcısı ve kullanıcısı öldürüldü.
Öldürülenler genellikle sokakta bırakıldıktan sonra yanlarına nelerle suçlandıklarını sıralayan birer mesaj bırakılıyor.
(Kaynak: BBC Türkçe)