29 Eylül 2016 Perşembe

SİLAHLI SİVİL’ UNSURLARI ORTAYA ÇIKTI!

akp-silahli-siviller
Darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz gecesi, emniyetin envanterindeki bazı silahların AKP’ye yakın kimi kişilere dağıtıldığı yönünde daha önce üzerinde konuşulan iddiaları güçlendiren o geceye ait bazı fotoğraflar ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi özellikle İstanbul’da kimi grupların ellerinde silahlarla sokağa çıktığını gösteren daha önce yansıyan fotoğrafların yanı sıra Ankara’nın çeşitli yerlerinde çekilen fotoğraflarda da “Saray’ın paramiliter gücü” olarak anılan Osmanlı Ocakları’na mensup birçok kişinin ellerinde uzun namlulu silahlarla poz verdiği görülüyor.
Fotoğraflardan bir bölümü darbe bildirisinin okunduğu TRT Ankara Genel Müdürlüğü önünde çekildi. Aynı şahısların farklı yerlerde de yine uzun namlulu silahlarla çekilmiş pozları sözkonusu.
Çekilen her fotoğraf karesinde rahat tavırlarıyla dikkat çeken bu şahıslarla birlikte kimi fotoğraflarda sivil polis olduğu tahmin edilen çelik yelekli kişiler de görülüyor.
Silahlılar bu kez ‘demokrasi’ meydanında
15 Temmuz gecesi ellerinde silahlarla çektirdikleri bu fotoğraflardan sonra aynı kişilerin günlerce Kızılay Meydanı’nda gerçekleştirilen “Demokrasi Nöbeti”ne de katılarak, yine toplu şekilde fotoğraflar çektirdikleri anlaşılıyor.
Osmanlı Ocakları ilişkisi
Ortaya çıkan bu fotoğraflar son dönemde yaşanan hemen her karanlık olayın arkasında ismi geçen Osmanlı Ocakları’nı da yeniden gündeme getirdi.
Fotoğraflarda yer alanlar şahıslardan biri, Osmanlı Ocakları’nın Gençlik Kolları Başkanlığı’nı yapan ve Ankara’da mafya ilişkileriyle tanınan “dayı” lakaplı Levent Çiçek. Daha önce uyuşturucu tacirliği, gasp ve hırsızlık gibi kirli bir geçmişi olan Çiçek, “Organize suç örgütünün elebaşı olmak” suçundan 2012 yılında bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Çiçek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in mafya ilişkileriyle tanınan oğlu Osman Gökçek ile yakın ilişkileri olduğu da daha önce gündeme gelmişti.
Çiçek, Başbakan Yıldırım ile de fotoğraf çektirmiş
Her fotoğraf karesinde silahlı bir şekilde gözüken Çiçek’in, Başbakan Binalı Yıldırım ile çekilmiş bir fotoğrafı da mevcut. Geçmiş döneme ait olduğu tahmin edilen ve bir toplantı salonunda çekilen bu fotoğraf karesinde Çiçek’in Başbakan Yıldırım ile olan yakınlığı göz çarpıyor.
Süleyman Soylu da fotoğraf karesinde
Fotoğraflardan bir diğer ise, yine darbe gecesi elinde silah olan bir başka kişinin o günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken, sonradan İçişleri Bakanlığı’na getirilen Süleyman Soylu ile de çektirdiği fotoğraf. Soylu’nun darbe gecesi TRT’nin darbeci askerlerden arındırılması operasyonuna bizzat öncülük ettiği ve o bölgeye giden grupları organize ettiği çokça konulmuş, hatta “bu başarısı” üzerinden daha sonra İçişleri Bakanlığı’na getirilmişti.
Fotoğraf karelerinde yer alan bu isimlerin tümünün Levent Çiçek ile birlikte çalıştığı belirtiliyor.
Sarayın paramiliter gücü: Osmanlı Ocakları
“Saray’ın paramiliter gücü” olduğu belirtilen Osmanlı Ocakları, Türkiye metropollerinde HDP ve Kürt halkına yönelik organize bir şeklide gerçekleştirilen saldırıların faili olarak sık sık gündeme gelmişti. Erdoğan’ı “lider” olarak gören ve AKP ile yakından ilişkileri olduğu bilenen Osmanlı Ocakları, Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları’ndan ayrılan kimi isimlerin de yer aldığı bir yapılanma. Süleyman Soylu’nun AKP’de “teşkilat başkanlığı” yaptığı dönemde Osmanlı Ocakları örgütlenmesi genişletilerek, HDP’ye karşı organize edilmişti.
15 Temmuz’da silahları kim dağıttı
Darbe girişimi gecesi sivillerin silahlandırılması tartışmalarını gündeme getiren fotoğraflar ile birlikte hükümet veya yetkililerin nasıl bir açıklama yapacağı merak edilirken, daha önce de gündeme gelen bu tür iddialar ile ilgili yetkililerden şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Silahların nereden ve nasıl elde edildiği tam olarak bilinmese de, 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde sivillere kimlik göstermeleri şartıyla silah dağıtıldığı ileri sürülmüştü.
Bu iddia, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından Meclis gündemine de taşındı. Dudu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:
” *15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece sivil vatandaşlara Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından silah dağıtıldığı iddiası doğru mudur?
* Kimlik göstermek suretiyle sivil vatandaşlara dağıtılan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün envanterine kayıtlı olan silah sayısı nedir?
* Darbenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü envanterindeki kayıp silah sayısı nedir?
* Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün 6 Eylül 2016 tarihinde Çankaya, Altındağ, Ulus-Çankırı, Hıdırlıktepe, Sincan, Gölbaşı Yenimahalle’de 8 bin 500 polisle yaptığı bu Huzur Operasyonu’nun amacının Emniyet envanterindeki kayıp silahları bulma arayışına dayandığı iddiaları doğru mudur? (DİHA)