25 Eylül 2016 Pazar

RedHack açıklamaları sürüyor : Berat’ın mailinden torpil isteyen Rektör yardımcısının CV’si çıktı

23 Eylül’de RedHack, Twitter hesabından attığı tweetlerde Enerji Bakanı ve Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın e-mail adreslerini hacklediklerini ve pazartesi gününe kadar Alp Altınörs ve Aslı Erdoğan başta olmak üzere tutuklanan bütün muhalif solcuların serbest bırakılmaması halinde bilgileri sızdıracaklarını söyledi. RedHack’e yönelik olduğu iddiasıyla insanların gözaltına alınmaya başlanması sonucu, RedHack belgelerin bir kısmını yayınladı.
Dün RedHack’in ele geçirdiği Berat Albayrak’ın mail adresinden Aydın Doğan’ın konuştuğu bir toplantının ses kaydı çıktı. Hemen ardından ise Serhat Albayrak’ın Aydın Doğan’a yazdığı tehdit içerikli mektup yayınlandı. Bu akşam saatlerinde ise tek tek hesapların kapatılmasına rağmen RedHack yeni hesaplardan yeni bilgiler paylaşmaya devam ediyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Damat Berat’a mail atarak torpil istemiş

Bugün yayınlanan belgelerde, Damat Berat’ın mail adresine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe tarafından atılan, “Konu ile ilgili olarak Cevdet hoca ile görüşme yaptım olumlu geçti Mütevelli heyeti başkanı sağlık bakanı müsteşarı Eyüp gümüş ile görüşüp konuyu olgunlaştıracağını söyledi” yazılı mesaj ile CV eki olduğu görülüyor. Sadrettin Pençe, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı talebi” başlığıyla attığı mailin karşılığını alarak Aralık 2015’te Haydarpaşa Kampüsü’nün peşkeş çekildiği üniversiteye Rektör yardımcısı olarak getirildi.

‘Yeni Türkiye’de liyakat değil damat kuralları geçerli

Rektör belirleme süreçlerinde en yüksek oyu alan bir profesörü dahi göreve atamayan Erdoğan’ın sırrı damadının maillerinden çıkmış oldu. Liyakata dayalı atama yapılması gerek üniversitelere, damadın elemesi sonucu atamalar yapıldığı ortaya çıktı.