29 Ağustos 2016 Pazartesi

Gençlik örgütlerinden ortak açıklama: Gözaltındaki SGDF üyeleri serbest bırakılsın

genclik_orgutleri_ortak_aciklamaSosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla bir araya gelen gençlik örgütleri İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç katliamından yaralı kurtulan üniversiteliler, ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu ile Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) katıldı.
“Saray OHAL ile savaşı dört bir yana yayıyor”
Gençlik örgütlerinin hazırladığı basın metnini okuyan Suruç katliamından yaralı kurtulan Ceren Çoban oldu. Çoban, Saray’ın 20 Temmuz’da  ilan ettiği OHAL’le savaşı dört bir yana yaydığını belirterek,“Saray’ın asıl hedefinin eşit özgür bir yaşam mücadelesi yürütenler olduğunu ve bunun başında da gençlik hareketinin geldiğini biliyoruz. Bunu Gezi’de kökleriyle toprağa tutunup yaşam inadını sürdüren ağaca düşman olmalarından biliyoruz. Cizre’de, Sur’da yaşamı ve insanlığı savunan Kürt gençlerini katletmelerinden biliyoruz. Kobane’ye, yeni yaşama dokunmak ve bir umut olmak için yola çıkan düş yolcularını katletmelerinden biliyoruz” dedi.
Saray’ın halkların eşit, özgür, barışçıl bir dünyada yaşama özlemine savaş ilan ettiğini, OHAL ile de bu savaşı sürdüreceğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden Çoban, “Dersim’de Suruç Gazilerinin bulunduğu eve gerçekleşen şafak operasyonunda uygulanan insanlık dışı uygulama ve işkenceler ardından Tuzluçayır’da üniversite öğrencilerinin tutuklanmasıyla süren darbe hali bugün de İzmir ve Balıkesir’de SGDF üyelerinin gözaltına alınmasıyla sürüyor” dedi.
Emniyet: “Keyfi uygulamalarımıza devam edeceğiz”
İzmir’de 23 Ağustos günü gerçekleşen operasyonda Suruç şehitlerinin fotoğrafları yırtıldığını, “Adalet mücadelemizi yıldıramayacaksınız” yazılı pano karalanarak “Geldik, yoktunuz” yazıldığını kaydeden Çoban, “SGDF MYK üyesi Ozan Özgenler’in de bulunduğu ESP ve SGDF üyeleri gözaltına alınmış; 6 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmeyen yoldaşlarımıza şeker ve su dahi verilmiyor” şeklinde ifade etti.
Çoban, Suruç gazilerinden SGDF Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç, Okan Danacı, Ulaş Alankuş, Zafer Aydın’ın ve ÖGK Koordinasyon Üyesi Gözde Sivaslıoğlu’nun aralarında olduğu 8 sosyalistin keyfi bir gözaltı uygulamasına maruz kaldığını, gözaltına alındıklarının bilgisi dahi verilmediğini söyledi.
Günlerdir avukatlarıyla görüştürülmeyen yoldaşlarının durumu hakkında bilgi alamadıklarını söyleyen Çoban, “Aileleri ve arkadaşları olarak Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nü aradığımızda ‘Keyfi uygulamalarımıza devam edeceğiz’ diyerek telefonlar yüzümüze kapatıldı” diye konuştu.
“Gençlik OHAL’e direniyor, mücadelemiz büyüyor!”
Çoban, OHAL ilanından bu yana SGDF, ESP, HDP, HDK, Devrimci Parti, Dev-Güç, Partizan, YDG gibi bir çok sol/ sosyalist kuruma gerçekleşen operasyonların ve uygulanan işkence karşısında  gençlik olarak işkencenin OHAL’ine karşı mücadelelerini Gezi’den, Suruç’tan, Kobane direnişlerinden aldıkları güçle büyüttüklerini ifade etti
Çoban, İzmir’de ve Balıkesir’de gözaltında tutulan SGDF üyelerinin ve tüm devrimci, sosyalist, yurtsever yoldaşlarının başına geleceklerinin sorumlusu başta İç İşleri Bakanlığı, OHAL Valiliği olmak üzere Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olacağını söyledi.
Çoban,  Özgür Gündem gazetesinin kapatılarak özgür basının susturulmaya çalışıldığını, devrimci-demokrat üniversite öğrencilerini tutuklayarak ve her Cumartesi gözaltında kayıplara, işkencelere karşı sokaklarda olan gençliği yıldıramayacaklarının altını çizerek, “Gençlik OHAL’e direniyor, mücadelemiz büyüyor!” ifadelerinde kullandı.