26 Ağustos 2016 Cuma

Nişanyan tecavüzcülere kefil: Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağında yolunu kaybetmiş aşıklardır

Nişanyan tecavüzcülere kefil: Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağında yolunu kaybetmiş aşıklardırDaha önce eşinin üzerine dışkı atmasıyla kadınların büyük tepkisini çeken Sevan Nişanyan, bu kez de tecavüzcüleri “büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş aşıklar” olarak tanımladı.
Sevan Nişanyan, gündemde olan af tartışmalarıyla ilgili yazdığı yazısında tecavüzcülerin aslında iyi insanlar olduğunu ve serbest bırakılmalarının sorun yaratmayacağını ifade etmek için “Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş âşıklardır” ifadelerini kullandı. Nişanyan, yazısında, “Bunca yıllık hapishane müdavimi olarak şöyle söyleyeyim: Geçmişteki suç tipi ile gelecekteki suç tipi arasında hiçbir korelasyon yoktur. Katiller arasında dünyanın en mülayim, en efendi insanları vardır. Bir katilin cezaevinden çıkar çıkmaz gene katil olacağı düşüncesinin dayanağı yoktur, hatta yanlıştır. Tecavüzcülerin çoğu büluğ çağının fırtınaları arasında yolunu kaybetmiş âşıklardır. Uyuşturucu satanlar arasında Breaking Bad vakaları zannettiğinizden daha yaygındır. Elbette az da olsa öbür türlüsü de vardır. Ama insanları suç tipine göre tasnif ederek varılabilecek bir yer pek yoktur” ifadelerini kullandı.
Sevan Nişanyan, AKP’nin devletleşmesi yolundaki önemli uğraklardan 12 Eylül 2010 tarihli referandumda “yetmez ama evet” diyerek AKP Türkiye’sinin değirmenine su taşımıştı.
Sevan Nişanyan’ın “Affedersiniz” başlıklı yazısı için tıklayın.