29 Ağustos 2016 Pazartesi

Erdoğan tarih verdi: DAİŞ ve YPG tehdit olmaktan çıkarılana kadar operasyona devam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’de devam eden operasyonlar için “DAİŞ, PKK ve onun Suriye kolu YPG gibi terör örgütleri vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılana kadar devam edecektir” dedi.

Fotoğraf: DHA
Bugün, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamadaysa“Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı muhalif gruplar ile Suriye Demokratik Güçleri arasındaki çatışmaları izliyoruz. Şunu açıkça ifade edebilirim ki bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz” denmişti.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Erdoğan, 24 Ağustos’ta Cerablus’ta başlatılan operasyonun, Uluslararası Koalisyon ile işbirliği içinde yürütüldüğünü savundu.
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Operasyonlarımız; DAİŞ, PKK ve onun Suriye kolu YPG gibi terör örgütleri vatandaşlarımız için bir tehdit olmaktan çıkarılana kadar devam edecektir. Bu mücadelede en büyük güven kaynağımız, dostlarımızın desteği yanında, milletimizin 15 Temmuz gecesi ve sonrasında ortaya koyduğu dayanışma tablosudur.”
Erdoğan; IŞİD, PKK ve ‘FETÖ’nün isimlerinin farklı olduğunu ancak aynı merkezden yönetildikleri yönündeki sözlerini de yineledi.