25 Ağustos 2016 Perşembe

Artvin’de Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna silahlı çatışma ortamında kaldı..


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde olduğu konvoya Şavşat-Ardanuç yolundaki Yanıklı köyü yakınlarında silahlı saldırı çatışma ortamında kaldı. Saldırıda konvoydaki askerler hedef alınırken; bir asker yaşamını yitirdi, üç asker yaralandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da içinde olduğu konvoy, Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine hareket halinde olduğu sırada, Yanıklı köyü yakınlarında konvoydaki askerlere ateş açıldı. Konvoydaki asker ve polis birliklerinin saldırıya karşılık vermesi üzerine çatışma başladı. Kılıçdaroğlu ise bölgedeki bir köy evinde korumaya alındı.
Saldırı üzerine Kılıçdaroğlu’nun programını iptal ederek Şavşat’a döndüğü bildirildi. Bölgede ise kapsamlı operasyon başlatıldı.
“Bizim için kaygılanmayın”
Saldırıya uğrayan heyetten CHP Milletvekili Özgür Özel, konvoyun ön tarafında yol taraması yapan ve güvenlik önlemi alan üç askeri aracın olduğunu, konvoyun 400-500 metre geriden geldiğini belirten Özel, “En öndeki araç ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti. Ardından o bölgeden konvoya ateş açıldı. İlk ateşte aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. Eğer öncü aracın dikkatinden kaçsaydı, konvoya roketatarla ya da makineli tüfekle ateş açılabilirdi” dedi.
Kısa bir süre sonra ise Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınına bağlandı ve şöyle konuştu:
Konvoyun geçtiği sırada olumsuz bir durum yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o.
Kılıçdaroğlu, konvoyuna yönelik saldırı sonrası nakledildiği güvenli bölgeden böyle ayrıldı. http://ajtr.me/agge
Kılıçdaroğlu, daha sonra katıldığı Habertürk canlı yayınında ise programlarını iptal etmediklerini ve güvenliklerinin alındığını ifade etti, ağır yaralı erin ölüm haberini duyurdu:
Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim.
Saray iktidarından ‘mutabakat’ refleksi
Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik daha önceki saldırılarda Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir dil tutturan Saray-AKP iktidarı, “milli mutabakat”ın taçlandığı bu günlerde farklı bir refleks verdi, hızla tepki gösterdi.
Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım hızla Kılıçdaroğlu’nu aradı, Yıldırım konuyu ilgili bakanlarıyla da görüşeceğini söyledi. Bakanlar ve başbakan yardımcıları da peş peşe yaptıkları açıklamalarla saldırıyı lanetledi, geçmiş olsun dileklerini iletti.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Anamuhalefet partisinin genel başkanına yönelik saldırıyı biz hepimize yapılmış sayarız” dediği açıklamasında konvoyun korumasını üstlenen jandarma aracının hedef alındığını, açılan ateş sonucunda aracı kullanan jandarma erin başından yaralandığını, iki de astsubayın hafif yaralandığını açıkladı. “Bölücü terör örgütü Karadeniz’e açılmak niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır” diyerek PKK’yi işaret eden Ala, Kılıçdaroğlu’na da olay karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür etti.
HDP’den kınama
HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada saldırı kınandı. Açıklamada şöyle denildi:
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun seyahati esnasında Artvin’in Ardanuç ilçesinde yaşanan silahlı çatışmayı kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu vahim saldırıyı sert biçimde kınıyor, Sayın Kılıçdaroğlu’na ve beraberindeki partililere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Sendika.Org