27 Ağustos 2016 Cumartesi

BURSA’DA “KADINLAR BARIŞ İSTİYOR” AÇIKLAMASINA OHAL ENGELİ..!

Bursa Kadın Platformu’nun “Kadınlar Barış İstiyor” çağrısıyla yapmak istediği basın açıklaması Valilik tarafından yasaklandı. OHAL’i gerekçe gösteren Bursa Valiliği, güvenlik nedeniyle kadınların eylem yapmasına izin vermeyeceğini söylemesi kadınlar tarafından tepkiyle karşılandı.
‘SAVAŞTAN ÇIKARI OLANLAR BARIŞ TALEBİNDEN KORKAR’
Bursa Kadın Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla Valiliğin almış olduğu yasakçı tutuma tepki gösterdi. Yapılan açıklamada;

“Biz kadınlar birbirimizi acılarından tanırız, acılarımızdır bizi birleştiren. İktidarını korumak için savaş-şiddet sarmalı dışında başka bir seçeneği kalmayan sarayın savaşına karşı kadınları birlik olmaya çağırmak için yapmak istediğimiz basın açıklaması Bursa Valiliği tarafından OHAL bahane edilerek yasaklandı. Kadınların barış çağrısı ancak savaştan çıkarı olanları korkutur kanaatindeyiz. Bursa Valiliğinin neden çekindiğini biz de bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey şu ki yasaklarla, OHAL’lerle kadınları susturmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 1 Eylül Dünya Barış Gününde daha güçlü barışı haykırmak için meydanlarda olacağız ve tüm kadınları barış’ı savunmaya çağırıyoruz” denildi. (Uğur ÖKDEMİR – Evrensel)