26 Ağustos 2016 Cuma

4 Eylül’de Bakırköy’deki Barış Mitingi’ne çağrı

barış-mitingiEmek ve Demokrasi İçin Güç Birliği, İstanbul’da 4 Eylül’de yapılacak Barış Mitingi’ne ilişkin İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısına İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İKK Sözcüsü Cevahir Efe Akçelik ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Koordinasyon Sözcüsü Şamil Altan ve Güç Birliği bileşenlerin temsilcileri katıldı.
Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği adına basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak okudu.
Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Ülkemiz yangın yeri

“1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olarak ilan edilmesi üzerinden tam 77 yıl geçmesine rağmen ülkemizde hala ‘kutlu olsun’ diyemiyoruz.
“ABD gibi kültürel emperyalist güçlerin istediği ve yönlendirmesiyle, uzun süredir Suriye ve Irak’ta savaş sürüyor.
“Hala kadınlar, çocuklar, gençler ölüyor, sakat kalıyor. Cihatçı IŞİD kadınların hayatını cehennem çeviriyor. AKP hükümeti ve Avrupa devletleri mültecilik üzerinden insanlık değerlerini ayaklar altına alıyor.
“Ülkemiz yangın yeri. Çatışma, gözyaşı ve acı dört bir yanımızı sardı. Askeri darbe girişiminde ölen yüzlerce insanımız, demokrasiyi askıya alan sivil darbeler, OHAL ilanı, laiklik karşıtı gerici politikalarda kaygı verici artış, çocuk istismarı, doğamızın talan edilmesi, iş cinayetleri ve daha nice insanlık onuruyla bağdaşmayan politika ve uygulamalar ve en son Gaziantep’te insanların en mutlu gününe, düğüne yapılan alçakça saldırı sonucu ise çoğu çocuk en az 54 insanımız yaşamını yitirmesi, onlarcasının yaralanması, Cerablus’a girilmesi ile Suriye bataklığına bir adım daha atılmasını kaygı ile izliyoruz.

“Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez”

“Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikalarının derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz.
“Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez. Ortak yaşam umudumuzu tüketen bu savaşa son verilmesini, silahların susmasını, müzakerelerin hemen başlamasını talep ediyor, Kürt sorununun demokratik çözümü için çağrımızı yineliyoruz.
“Bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde alanlara çıkmak, ses çıkartmak, halka gerçekleri anlatmak her zamankinden daha önemli.
“10 Ekim’de Ankara’da son sözleri ‘barış’ olan yoldaşlarımızın taleplerini tekrar haykırmak için 4 Eylül saat 16.00’da Bakırköy Pazar Meydan’ında buluşuyoruz.