22 Ağustos 2016 Pazartesi

Kızımızın Cenazesini, Eylem Ataş’ı İstiyoruz!

Eylem Ataş’ı İstiyoruz!
Kızım/kardeşim Eylem Ataş 27 Haziran günü Minbiç/Rojava’da Işid çetelerine karşı direnirken yaşamını yitirdi. Cemre oldu toprağa düştü…. Suruç Kaymakamlığı, ailesi olarak kızımızı teşhis etmek için yaptığımız başvuruya ve Türkiye’de defin talebimize yanıt dahi vermeyerek, kızımı/kardeşimi her insanın en tabii hakkı olan kendi topraklarına defin hakkından mahrum bırakmaktadır.
23 yaşında; doğduğu, büyüdüğü, güldüğü toprakları bırakarak bütün dünyanın terörist ilan ettiği Işid çetelerine karşı  mücadele etmeyi tercih eden kızım/kardeşim kısacık ömrünü onurla doldurmuştur. Bizler, Adana’nın Aladağ ilçesinden Yörük/Türkmen bir aileyiz. Kızım/kardeşim bu küçük ilçeden çıkıp büyük insanlık ailesinin bir ferdi olmayı tercih etmiştir. 23 yıl boyunca Çukurova’da, Ankara’da, İstanbul’da kim zulme uğramışsa orada bulunmuş, herkesin omuzdaşı olmuştur. 
Onu tanırsınız!
Çocuk istismarına ve işçiliğine karşı çıkarken Ankara sokaklarında polis şiddeti ile gözünün %80’inin kulanamaz hale gelmesinden tanırsınız. Kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze karşı sokaklara ‘’özgürlük’’ yazan ellerinden tanırsınız. LGBTİ’lerin maruz bırakıldığı ayrımcı siyasetin karşısındaki direşinden tanırsınız. Yakılan, yıkılan Cizre’de mor meşalesi ile Yeryüzü Kadınları olarak büyüttüğü barış talebinden tanırsınız. Işid’le savaşta hayatını kaybeden 59 gün sonunda naaşı alınan Aziz Güler’in defin hakkını savunan eylemlerden tanırsınız. Ve daha çok yakın zamanda kara çarşaflarını fırlatarak çiçekli fistanını kuşanan Minbiç’li Türkmen, Arap, Kürt kadınların özgürleştiği karelerden tanırsınız.
Kızımı/kardeşimi tanırsınız!
Kızım her gün insanları katleden tecavüzcü, işkenceci Işid çetelerini durdurmak için direnirken öldü. Siz bir bombanın yeni hedefi olmayasınız diye yaşamını yitirdi.
Yavrumu, kızımı/kardeşimi, yoldaşımızı istiyoruz! Onun vasiyeti olan doğduğu Çukurova topraklarına defnedilmesi en temel hakkımızdır. Şimdi bütün insanlığı Eylem’in sesi olmaya, onun bu topraklara defnedilmesine destek vermeye çağırıyoruz.
Ataş Ailesi
https://www.change.org/p/kızımızın-cenazesini-eylem-ataş-ı-istiyoruz?recruiter=57459749