24 Ağustos 2016 Çarşamba

Kürt Koridorunun Önlemek İçin TC Ceraplusa Fırat Kalkanı" adı altında Operasyon Başlattı..

Uzun bir zamandan bu yana Ceraplusu elinde bulunduran IŞİDe yönelik bugüne kadar her hangi bir operasyon yapmayan, aksine PYD'nin Kürt koridorunun önlemek için IŞİD'e destek veren TC devleti, içinde PYD-YPG'ninde yer aldığı Suriye İttifakının Ceraplusu almak için operasyon hazırlığı içinde olduğu bir dönemde  TC devletinin oldu bitti operasyonu, aslında hedefini  IŞİD değil PYD-YPG  olduğunu gösteriyor. Yakın zamana kadar IŞİDe ses çıkartmak bir yana koruyup kollayan T.C devletinin "sınırlarımızı kontrol için Ceraplusa operasyona başladık" açıklaması tamamıyla demagojik bir yaklaşımdır. Çünkü uzun süredir IŞİD Türkiyeye yönelik top atışlarına devam ediyordu. PYD ittifakı güçlerinin Ceraplusa yönelik temizlik operasyonu hazırlığının yapıldığı bir zamanda operasyonun başlatılması hiçte sınırları koruma amaçlı olmadığını gösteriyor. 
  Keza,TC devleti Ceraplusa yönelik operasyonunda daha çok hava operasyonuna baş vururken karada ise OSO'nun kullanılması da TC devletinin Ceraplus operasyonun amacını gösteriyor. PYD-YPG  ittifakından önce Ceraplusu işgal ederek Kürt koridorunun geniş bir alanı denetim altına almasını önleme amacı taşıdığını gösteriyor. 
Nitekim TSK’ye bağlı Özel Görev Kuvvetleri ve koalisyon hava güçlerinin sabaha karşı başlattığı Cerablus operasyonuna açıklama PYD lideri  Salih Müslim’den geldi. Müslim, kişisel Twitter hesabından üç dilde attığı tweet’te, “Türkiye de IŞİD gibi kaybedecek” dedi.
Müslim’in mesajında, “Türkiye, Suriye batağında. DAİŞ gibi o da kaybedecek” ifadeleri geçti. Buda T.C'nin Ceraplus operasyonuna karşı çıktıklarını ortaya koyuyor.