27 Ağustos 2016 Cumartesi

Zindanlarda Zulüm Dinmiyor..!

f oturumuİnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, F oturumunun 231. Haftasında hasta tutsak İbrahim Halil Güngör şahsında tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi. Bugün saat 13.30’da Galatasaray Meydanında basın açıklaması gerçekleştiren İHD İstanbul Şubesi adına açıklamayı Mukaddes Şamiloğlu yaptı.
Şamiloğlu Toplumun devrimci, demokrat kişi ve kurumlarına karşı başlatılan baskı, şiddet korkutma ve sindirme politikalarının yoğun yaşandığı alanların başında hapishanelerin geldiğini belirterek özellikle “F tipi hapishanelerdeki tecrit ve tradman politikalarıyla insanlık dışı davranış ve uygulamalarda sınır tanımamaktadır” dedi.
“ Hasta mahpuslar serbest bırakılsın “ sloganlarının yükseldiği eylemde İbrahim Halill Güngör’ün 1945 doğum olduğunu ve 2009 yılında tutuklandığında ciddi sorunları vardı diyen Mukaddes Şamiloğlu, İbrahim Halil Güngör’ün tutuklanmadan önce pankreas ameliyatı olduğunu ve geçirdiği ağır ameliyat sonucunda tam sağlığa kavuşamadan hapse girdiğini hatırlattı.
Şamiloğlu, ayrıca hasta tutsak Güngör’ün şu anda kalp, kronik astım ve mide ve abdominal pelvik ağrı, kronik sinir iltihabı işitme kaybı, prostat, nöbet şeklinde öksürük ve akciğer kist rahatsızlıklarının olduğunu dile getirerek ziyaret ve telefon görüşmelerine çıkarken dahi yürümekte ve ayakta durmak zorlandığını ifade edip tahliye edilerek dışarıda yaşamasına yardımcı olunması gerektiğini vurguladı
TSK menbiçi vurdu.jpg
TSK, YPG’nin çekildiği Münbiç köylerinde sivilleri vurdu: Ölü ve yaralılar var..!
AKP-MİT güdümlü cihatçı çetelerle omuz omuza vererek IŞİD’in boşalttığı Cerablus’a operasyon düzenleyen TSK birlikleri, Cerablus’un 8 kilometre güneyinde bulunan ve Demokratik Suriye Güçleri’nin denetiminde olan Til Emarne köyünü savaş uçaklarıyla ve top atışlarıyla vurdu.
ANHA’nın haberine göre; hava saldırısı ve top atışları sonucunda köyde çok sayıda sivil yurttaşın yaşamını yitirdi, birçoğu da yaralandı.
Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Dış İlişkiler Genel Sorumlusu Abdulaziz Yunus da ölüm ve yaralanmaları doğruladı. Yunus, Türkiye’nin saldırılarını “YPG varlığı” ile gerekçelendirmeye çalıştığını, oysa YPG’nin Cerablus operasyonundan önce birliklerini Fırat’ın doğusuna çektiğini, bölgede sadece Münbiç Askeri Meclisi savaşçılarının olduğunu belirtti.
Reuters ise Cerablus Askeri Meclisi’nin hava saldırısına ilişkin açıklamasına ve iddialarına yer verdi. Sınırın Türkiye tarafındaki Karkamış’ta Reuters’e konuşan bir görgü tanığı da sabah saatlerinde uçakların havalanmasının ardından Suriye tarafındaki köylerde patlamalar duyduğunu ve yükselen dumanlar gördüğünü aktardı.
Türkiye, Cerablus operasyonunun ertesinde de Afrin, Kobanê ve Derik bölgelerindeki YPG mevzilerine obüs toplarıyla hedef almıştı.