23 Ağustos 2016 Salı

TSK'nin Cerablus operasyonu başladı..!


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı IŞİD'in kontrolündeki Cerablus bölgesine yönelik harekât başlatıldı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Cerablus'un terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla harekât başlatılmıştır" dendi. TSK, unsurlarınca saat 04.00 sıralarında başlayan harekâtla, Cerablus bölgesindeki IŞİD'e yoğun top atışları yapılıyor. Kolalisyon güçlerinin hava desteği sağladığı belirtilirken, AA da Türk savaş uçaklarının bölgedeki DAEŞ hedeflerini bombaladığı bilgisini geçti. Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) da eş zamanlı olarak karadan operasyona katıldığı iddia ediliyor. 
AA operasyonun hedeflerine dair olarak "Sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor. Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor" ifadelerini kullandı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) de Cerablus'a operasyon başlatıldığı duyurdu.
CNN Türk'te canlı yayına bağlanan Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, "Böyle bir operasyon başladıysa Şam yönetiminin mutlaka haberi vardır" yorumunda bulundu.
ABD Başkan yardımcısı Joe Biden bugün Türkiye'de olacak. Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek.