26 Şubat 2018 Pazartesi

2 HDP’li başlarına maske geçirilerek kaçırıldı..!


Iğdır'da Belediye Meclisi üyesi Mehmet Kıtır ile HDP PM üyesi Süleyman Öztoprak dün akşam saatlerinde kaldıkları eve giderken, elleri arkadan bağlanıp başlarına maske geçirilerek kaçırıldı. Bilmedikleri bir arazide bırakıldıklarını anlatan Öztoprak, darp raporu alarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, yaklaşık 4 saat boyunca işkenceye maruz kaldıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini belirten Öztoprak, yaşananları şöyle anlattı: "Akşam saat 20.30 civarında eve geçeceğimiz saatte bilmediğimiz 3 araba önümüzü kesti. İndiler arabadan etrafımızı sardılar. Iğdır Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Kıtır ile birlikteydik. Önümüzü kestikten sonra ellerimizi bağlayıp, kafamıza maske geçirdiler. Ellerimiz arkadan kelepçelendi, başımıza maskeler geçirilerek arabaya konulduk. Bilmediğimiz bir yere bu şekilde götürüldük. Daha sonra bizi bilmediğimiz bir araziye götürdüler. 4 saat boyunca bizi tehdit ettiler, soru yağmuruna tuttular ve en son fiziki şiddete maruz bıraktılar. Ondan sonra ellerimiz ve gözlerimiz kapalı bir şekilde şehrin dışına bırakıldık. Daha sonra ana caddeye kendi imkanlarımızla çıktı. Bizi alan kişileri tanımıyorum, sadece birbirine 'Komutanım' şeklinde hitap ettiklerini duyuyordum.”
Darp raporu aldılar
Şu an Iğdır merkez karakolunda olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını belirten Öztoprak, “Emniyetin bütün mensupları böyle bir işi kendilerinin yapmadıklarını, bu işin yasadışı bir uygulama olduğunu söylüyor. Hastaneye gittim darp raporu aldım. Birazdan emniyette suç duyurusunda bulunup ifademizi vereceğiz" dedi.
Gözaltında tutulan Halkevleri üyeleri günlerdir açlık grevinde..!
Ankara’da 22 Şubat’ta yapılan ev baskınlarında aralarında 29 Ocak’ta düzenlenen Halkevleri Olağanüstü Genel Kurulu’nda Eş Genel Başkanı seçilen Dilşat Aktaş’ın da bulunduğu 11 Halkevleri üyesi, Efrîn açıklamaları nedeniyle gözaltına alınmıştı.
Halkevleri Hukuk Sekreteri Sercan Aran'ın Mezopotamya Ajansı’na verdiği bilgiye göre, Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi açlık grevine başladı. Gözaltında bulunan müvekkillerinin ilk gün açlık grevine başladığını kaydeden Avukat Sercan Aran, müvekkillerine sadece günde bir buçuk litre su verildiğini, tuz ve şeker verilmediğini belirtti. Gözaltındakilere verilmek üzere emniyete tuz ve şeker götürdüklerini kaydeden Aran, “Yeni bir talimat var dediler şeker ve tuzu almadılar” diye belirtti. Gözaltındakilerin ifadelerinin alınmadığını dile getiren Aran, Çarşamba ya da Perşembe günü gözaltındaki isimlerin savcılığa sevk edilmelerini beklediklerini söyledi.
Gizlilik kararı olan soruşturmaya Halkevleri’nin Efrîn’e ilişkin yaptığı “Afrin savaşı diktatörlüğü inşa savaşıdır” başlıklı açıklaması, genel merkez binalarındaki “Savaşı savunmak suçtur” afişi ile Dilşat Aktaş’ın TTB önünde, “Tayyip Erdoğan diktatör olsun diye sağlık hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklindeki açıklaması gerekçe gösterilmişti.
Gözaltındaki isimler şöyle: Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş ile Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Eren Çetintaş, Gülşah Öztürk, Sedat Çakmak, Furkan Bircan, Necla Duran, Durak Soyaslan ve Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş ve Meziyet Yıldız, Eylem Esen Arabacı.