27 Şubat 2018 Salı

Komünist başkandan kamu arazilerinin satışına tepki: Çivi çaktırmayacağız..!


Dersim’in Ovacık ilçesinde bulunan üç kamu arazisi Milli Emlak tarafından 49 yıllığına ihaleye çıkarıldı. Tepkiyle karşılanan ihalenin sonuçları yaklaşık 2 hafta geçmesine rağmen hala açıklanmadı.
İhaleye çıkarılan tarım arazilerinin "Turizm ve tarım yatırımları" adı altında tahsis edileceğini hatırlatan komünist Ovacık’ın Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu tarım arazilerine otel yapılmak istendiğine ilişkin şüphelerinin olduğunu belirterek, böyle bir durumda çivi bile çaktırmayacaklarını söyleyedi.
Mülkiyeliler Birliği’nin İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen "Farklı bir Yerel Yönetim Anlayışı - Tunceli Ovacık örneği" başlıklı söyleşide konuşan Maçoğlu, hazine arazilerine ilişkin şunları söyledi:
‘BENİM BİLDİĞİM OVACIK HALKI BUNU SİZE VERMEYECEK’
“Emlak ve Hazine’ye ait arazilerde, belediyelerin alanı içerisinde değilse hiç danışmıyorlar bile. Bölgemizde de üç yeri ihaleye açtılar. Biri tarım yaptığımız yer. Özellikle oradan başlamaları bizi kaygılandırdı. Çünkü hemen 150 metre karşısında 321 tane konut var. 20 vatandaş o toprak üzerinde, kiralayarak üretim yapıyor. Bu satışa neden ihtiyaç duydular bilmiyorum ama o topraklar zaten kullanılıyor. Biz ihaleye girenlere dedik; belediye sınırları içerisinde size çivi çaktırmayacağız. ‘Paramız var alırız, siz gidene kadar da bekleriz. Yarın başka siyasetçi gelirse biz onlardan bunu geçiririz derlerse’ bir şey diyemem. Ama ‘benim bildiğim Ovacık halkı bunu size vermeyecek’ dedim. Çünkü onlar galiba orayı parselleyerek oteller kurmak istiyorlar. Bizim olduğumuz sürece bunu yapamayacaklar. Tarım yaparlarsa gelsinler ama çivi çakamazlar.
O toprakları mevcut durumdan alıp, o bölgelerde turizme dair yatırım yapmak isteyenlerin olduğunu biliyorum. Ama çok kolay olmayacak gibi geliyor. Çünkü yaklaşık 2 hafta önce ihale yapıldı daha sonucunu açıklayamadılar.”
ÇALIŞMALARIMIZDA KADINLAR SÖZ SAHİBİ’
Tarım kooperatiflerinin ardından hayvancılık kooperatifleri kurmaya da başlayacaklarını anlatan Maçoğlu, Kooperatifler Birliği ile Türkiye’nin farklı yerlerinde bu işleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Çalışmalarının tamamında kadınların söz sahibi olduğunu ifade eden Maçoğlu, “Mesela tarım faaliyetlerinde, özelikle ürünün seçilmesinde, paketlenmesinde %75-80 civarında kadınlar çalışıyor ve bunu kadınlar yönetiyor şu anda. Mesela kadın komisyonu paketlemeyi kimseye vermiyor. ‘Biz karar veririz’ diyorlar” şeklinde konuştu.