19 Şubat 2018 Pazartesi

Ulaş Bardakçı Devrimci Kavgamızda Yaşıyor..!

ULAŞA AĞIT
„..Hele ulaşa ulaşa
Ulaş benzerdi güneşe
Ulaş kardaş can veriyor
Yüreğim düştü ateşe
Ulaşın elinde mavzer
Mavzeri türküye benzer
Bizimkiler böyle ölür
Böyle ölür bizimkiler…“
THKP-C’nin önder kadrolarından olan Ulaş, 1947’de Kırşehir’in Hacıbektaş ilçesinde doğdu. ODTÜ’de okuduğu yıllarda devrimci mücadeleye daha aktif bir şekilde katıldı..
60’lı yıllarda Türkiye devrim mücadelesine egemen olan reformist eğilimlerle hesaplaşıp yollar ayrılarak devrimci bir çizginin oluşturma mücadelesinde Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir’le birlikte THKP-C'nin kuruluşunu omuzladı.
1971 yılında İstanbul’da gözaltına alındı ve polisin ağır işkencelerden geçirilerek tutuklandı. 29 Kasım 1971 günü Maltepe cezaevinde "o duvarlarınız vız gelir bize vız " diyerek firar eyleminin içinde yer aldı. Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı, Ziya Yılmaz, Cihan Alptekin, Ömer Ayna Maltepe Askeri Hapishanesi’nden firar ederek yeniden sıcak savaşım içine daldı.
19 Şubat 1972’de İstanbul Arnavutköy’de Ulaş’ın kaldığı ev polis tarafından kuşatıldı.. Tereddütsüz polisle çatışmayı girdi. Silah elde son mermisine kadar çatışan çatışan Ulaş bizimkiler böyle ölür dercesine ölümsüzler ordusuna katıldı. Mavzeri, devrimci türküsü ve militan duruşu Türkiye halklarına ve bizler devrimcilere mira kaldı. Bugün bu devrimci miras miras,AKP-MHP'nin faşist OHAL rejimine karşı elimizde, kavga bayrağı olarak yukarılarda dalgalanıyor.
Devrim şehitleri ölümsüzdür !
Devrimciler ölür devim davası sürer..!