28 Şubat 2018 Çarşamba

Vekillikleri düşürülen HDP’lilerden açıklama..!

7 Haziran süreciyle başlayan, 15 Temmuz darbe girişimiyle daha da artan HDP’li milletvekillerine yönelik soruşturma, gözaltı, tutuklama ve vekilliğin düşürülmesi gibi adımlar devam ediyor.
27 Şubat Pazartesi günü, HDP Grupbaşkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın vekilliği düşürüldü.
Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Saraydaki padişah bozuntusu” dediği için "Cumhurbaşkanı’na hakaret" ettiği gerekçesiyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Meclis tarihinde ilk kez bu nedenle vekilliği düşürülen isim oldu Yıldırım..
Çarşamba günü ise Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’a iki ayrı suçlama nedeniyle verilen 10 yıl hapis cezasını onadı. Kesinleşen hapis cezası nedeniyle Irmak’ın milletvekilliği de düşecek.
1 Kasım 2015 seçimi sonrasında Meclis’te 59 vekile sahip olan HDP, 49’a düşmüş olacak.
Ahmet Yıldırım ile İbrahim Ayhan, vekilliklerinin düşürülmesiyle ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.
“Bir darbe ile milletvekilliğim düşürüldü” diyen Ahmet Yıldırım, şunları söylüyor:
“Milletvekiliği süresince bu onurlu vekalete layık olmaya çalıştım. Hiç şahsi hesap ve menfaat beklentim olmadı. Tüm çabam halkımıza barış ve özgürlük sağlamak oldu. Ömrüm boyunca Muş'un bu vekillik onurunu taşıyacağım. Özgürlük mutlaka kazanacak.”
İbrahim Ayhan ise “Tahakkümcü ve darbeci zihniyet tarafından vekilliğimin düşürülmesi kesinlikle hükümsüzdür” ifadesini kullanıyor.