19 Şubat 2018 Pazartesi

Eskişehir’de Beyaz Çarşambalar eylemine çağrı: Çocuk istismarına karşı bayrağını salla..!



İranlı kadınların zorunlu örtünmeye karşı eylemlerine Türkiye’den destek devam ederken Eskişehir’de kadınlar bu hafta başörtülerini çocuk istismarına karşı dalgalandırma çağrısı yaptı.
Eskişehir Halkevci Kadınlar adına açıklamayı okuyan Diren Yılmaz, kadın dayanışmasını büyütme çağrısı yaparak şunları söyledi:
8 Mart’a kadar her çarşamba İran’daki kadınlara destek olmak için gerici dinci erkek egemenliğine karşı laiklik ve özgürlük bayrağını yükselttiğimiz beyaz tülbentlerimizi bu çarşamba çocuk istismarına karşı dalgalandırıyoruz ve tüm kadınları beyaz tülbentlerini bulundukları her yerden dalgalandırarak #WhiteWednwsdays #BeyazÇarşamba hastahgi ile paylaşmaya çağırıyoruz.
Memleketin bir çok yerinden taciz, tecavüz ve istismar olaylarının açığa çıktığını dile getiren Yılmaz, “Üstelik bunlar bilinenler, su yüzene çıkanlar. Üstü kapatılan, görmezden gelinen yüzlerce vaka olduğunu tahmin etmek zor değil” dedi.
İstanbul’da 115 çocuğun istismarını gündeme getiren sosyal hizmet uzmanının sürülmesini ve çocuk hakları için açılan derneklerin kapatılmasını hatırlatan Yılmaz, iktidarın cinsel istismar vakalarındaki “gereken yapılacaktır” söyleminin kadınlar için bir şey ifade etmediğini belirterek şunları söyledi:
Siyasal iktidar kadın ve çocuk düşmanı politikalarıyla gerekeni yaptığı için erkekler her geçen gün daha fazla cesaret alarak kadınların ve çocukların bedenleri üzerinde keyiflerince denetim sağlayabileceklerini düşünüyorlar.
“Biz siyasal iktidarın ikiyüzlü açıklamalarına değil kadın dayanışmasına güveniyoruz” diyen Yılmaz açıklamasının devamında şunları ifade etti:
Kadınlar olarak her geçen gün daha da güçlenen dayanışmamız sayesinde tacizcilerden, tecavüzcülerden ve istismarcılardan hesap soruyoruz. #BirKişiDahaEksilmeyeceğiz diyerek ortaya koyduğumuz irademiz, Ankara ilinde polisin bir hafta boyunca bulamadığı istismarcıyı 24 saat geçmeden buluyor.