26 Şubat 2018 Pazartesi

Çek basını: Prag, Salih Müslim’e karşılık YPG üyesi iki Çekyalı'yı takas etmek istiyor..!



Hürriyet’ten Nerdun Hacıoğlu, Prag yönetim kaynaklarından Salih Müslim’in gözaltına alınmasıyla ilgili Çek basınına sızan bazı haberleri aktardı. Haberlere göre Çekya Dışişleri Bakanlığı, PKK ile bağlantıları tespit edildiği için Türkiye’de hapiste bulunan Çek vatandaşları Marketa Vselichova ile Miroslav Farkas’ın Salih Müslim’e karşılık takas edilmeleri için Ankara ile masaya oturmaya hazır. 2016’da Şırnak’ta yakalanan Marketa Vselichova ile Miroslav Farkas’ın suçlu takasına tabi tutulması önerisi daha önce de Prag tarafından gündeme getirilmiş ama Ankara reddetmiş.
Farkas’ın YPG saflarında keskin nişancı olduğu, Vselichova’nın ise Avrupa- Suriye arasında lojistik, sağlık ve eleman temini yaptığı yönünde suçlamalar var.
Zelane Botan kod adlı 23 yaşındaki Marketa Vselichova’nın 2015’te üniversitede okurken YPG’ye katıldığı daha önce bazı yabancı sitelerde de haber olmuş. YPG’ye yakın hesaplar daha önce sosyal medyada ‘Serxwebun Botan’ kod adlı Miroslav Farkas’a ilişkin paylaşımlarda bulunmuş.