17 Şubat 2018 Cumartesi

Fransa’da on binlerce kişi Efrîn için yürüdü..!

Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye teslim edildiği 15 Şubat gününü ve Efrîn’e yönelik saldırıları protesto etmek için Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya geldi. Merkez Tren Garı boyunca uzanan Boulevard de Nancy ve Boulervard de Metz’de toplanan kitlenin yürüyüşüne onbinlerce kişi katıldı. Lüksemburg’dan Cenevre’ye yürüyen 200 enternasyonalist ve kadınlar yürüyüşün en önünde saf tuttu.
Yürüyüşte Efrîn’e yönelik saldırılara karşı uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterildi ve yaşamını yitiren sivillerin fotoğrafları taşınd.
Efrîn selamlandı
“Öcalan’a Özgürlük (Free Ocalan)” yazılı ve Öcalan’ın resminin bulunduğu pankartı taşıyan 200 enternasyonalist, sık sık İspanyolca, İngilizce, Fransızca söylediği marşlar ve attığı sloganlarla Öcalan’a özgürlük isterken, Efrîn’i selamladı.
Yürüyüşte, “Kobanê’den Efrîn’e direnenler kazanacak” yazılı döviz ve pankartlar da taşındı.
Almanya’ya tepki
Türkiye ile yaşadığı krizi Kürtlerin eylem ve etkinliklerini yasaklamakla aşmaya çalışan Almanya’ya yürüyüşte büyük tepki vardı. Yürüyüşçüler bu tepkilerini, taşıdıkları “Erdoğan Efrîn’de Kürtleri bombalıyor, Almanya Kürtleri kriminalize ediyor, artık bu ortaklığa son verin” pankartıyla dile getirdi.
Miting yağmur dinlemedi
Yürüyüş güzergahı boyunca yoğun bir ilgiyle karşılaşan yürüyüşçüleri, Fransız ve diğer Avrupa ülkelerden basın mensupları da yakından takip etti. Yürüyüşün noktalandığı Rue des Vanneaux’da sağanak yağmura rağmen büyük bir miting düzenlendi. Mitingde yapılan konuşmalarda, 15 Şubat’a tepki gösterildi, Efrin ise selamlandı.