22 Şubat 2018 Perşembe

Halk evlerine Yönelik Susturma-Sindirme Operasyonunu Lanetliyoruz...!


AKP-MHP ittifakına dayanan yeni T.C. devleti kendisinden olmayan devrimci-demokrat muhalefeti ezip susturmak için gözaltı operasyonlarını dur durak bilmeden sürdürüyor. Önce HDP'ye saldıran b ve binlerce çalışanını ve milletvekili-belediye başkanını tutuklayan faşist diktatörlük yaprak kıpırdamaması için muhalif güçlere pervasızca saldırıyor. dışta işgalci haksız savaşa karşı kimse çıkıp halkı aydınlatmasın diye AKP'nin ipliğini pazara çıkarak güçlere azgınca saldırıyor. Kısacası AKP faşizmi 2019 seçimlerine sorunsuz girmek istiyor.
Neki bunu sağlamasının olanaksız olduğunu bilen AKP-MHP faşizmi muhalefeti ne kadar güçsüz hale getirsem o kadar seçimleri kolay kazanırım hayaliyle yanıp tutuşuyor. faşizmin toplumsal muhalefeti ezip dağıtma saldırısına birlikte karşı duralım. halkevcilerle dayanışmayı büyütelim. Gözaltına alınan serbest bırakılsın.
Nitekim Ankara polisi sabah erken saatlerde çok sayıda eve baskın düzenledi. Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ve Halkevleri üyeleri Ali İmam Aydoğan, Gülşah Öztürk, Furkan Bircan, Necla Vuranok, Durak Soyaslan, Devrimci 78’liler Federasyon Başkanı Cumhur Yavuz Öğrenci Kolektifleri’nden Tankut Serttaş, Meziyet Yıldız, Sedat Çakmak ve Eylem Esen Arabacı evlerine düzenlenen baskınların ardından gözaltına alındı.
Polisin elinde 18 kişilik bir liste olduğu bilgisi var.
Suçlama: Diktatörlüğü inşa savaşına karşı çıkmak
Avukatlardan edindiğimiz bilgiye göre gözaltına alınan 12 kişi, Afrin savaşına karşı barışı savunmak ve “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” bildirisi yayımladıktan sonra operasyonla gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyelerinin yanında olmakla suçlanıyor.
Gözaltına alınanlar hakkında Halkevleri’nin Afrin savaşına karşı yaptığı “Afrin savaşı diktatörlüğü inşa savaşıdır! Durduracağız” başlıklı açıklama, Halkevleri Genel Merkezi önünde asılı olan “Savaşı savunak suçtur, barışı savunmak haktır” yazılı afiş ve Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın TTB operasyonu sırasında TTB Genel Merkezi önünde yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek örgüt üyeliği suçlaması yöneltildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gerekçesi: “Barış istemek”
Operasyona dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise gerekçe olarak Afrin savaşına karşı yapılan sosyal medya paylaşımları gösterildi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklama şöyle:
Sosyal medya üzerinden ‘Zeytin Dalı Operasyonunu’ protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldığını daha önceden duyurmuştuk. Bu soruşturma kapsamında 12 kişi hakkındaki gözaltı işlemlerine devam edilmektedir.