19 Şubat 2018 Pazartesi

Muhbir vatandaş iş başında: Otobüsteki yazışmadan gözaltına aldırdı..!

Özellikle 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin sıkça dile getirdiği ihbar çağrılarına ilişkin her geçen gün ilginç haberler gelmeye devam ediyor.
15 Temmuz, ByLock ve fişleme iddialarıyla da gündeme gelen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) internet sitesine 2017’de günde 181 suç ihbarı yapıldığı anlamına ortaya konmuştu yakın zamanda. Günde 74 kişinin de ‘ajan’ olmak için başvurduğu bilgisi vardı bu istatistiklerde.
Geçen haftalarda Ankara’da Keçiören’den Kızılay’a gelmek için bindiği otobüste yanındaki kişiyle sohbet eden M.A. adlı kadın, otobüsteki başka bir yolcu tarafından şikâyet edilmiş ve ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.
Toplumda ‘ihbarcılık’ yaygınlaşırken, İstanbul'da belediye otobüsünde yaşanan bir olay, durumun hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.
İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden belediye otobüsünde seyahat eden M.D.A'nın telefonundaki yazışmalar, bir kişi tarafından dikizleniyor ve polise ihbar ediliyor anında.
Polis ise vakit kaybetmeden jet hızıyla otobüs durduruyor ve ihbar yapılan kişiyi gözaltına alıyor.
M.D.A’nın, ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği belirtiliyor.
İhbarcı kişi, M.D.A’nın Devrim- Der adlı bir grupta yazışmalar yaptığını ve telefonda Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının olduğunu iddia etmiş aktarılana göre.
Otobüs durdurulduğunda çantalarında suç unsuruna rastlanmamasına rağmen yolcunun gözaltına alındığı ve telefonuna savcılık kararıyla el konulduğu ifade ediliyor.
Dün yaşanan olayda muhbir yolcunun, “E-10 Otobüsündeyim. Devrim- Der diye grup kurmuşlar. Apo’nun resimleri var telefonunda” diyerek M.D.A’yı gözaltına aldırdığı belirtiliyor.