26 Şubat 2018 Pazartesi

Tutukluların şikayet dilekçelerine de el konulduTutukluların şikayet dilekçelerine de el konuldu..!


Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde yaşanan hak ihlallerine her gün bir yenisi eklenirken, tutukluların hukuki girişimleri de cezaevi yönetiminin engellemelerine takılıyor. 19 yıllık tutuklu Mustafa Geylan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan ailesini arayarak yaşadıkları hukuksuzluğu aktardı. Geylan'ın kardeşi Fahir Geylan 16 Ocak ile 19 Şubat tarihlerinde Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına tutuklular tarafından yazılan ve cezaevinde yaşanan hak ihlallerinin yer aldığı şikayet dilekçesine cezaevi yönetiminin el koyduğunu belirtti
‘HER SAYIM BİR İŞKENCE’
Kardeş Geylan 9 Şubat'ta Elazığ Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek istenen dilekçeye de el konulduğunu belirterek, abisinin kendilerine; "Cezaevi yönetimi ilgili yerlerle gönderdiğimiz dilekçeleri ısrarla göndermiyor. Muhtemelen cezaevi müdürü ve ilgili savcılar işbirliği içerisindeler. Şubattan beri her sayım bir işkenceye dönüşmüş vaziyette. 16 - 18 Şubat sabah sayım vardiyasında mahkumlara her türlü hakaret ve fiziki müdahalelerde bulunuldu. Masa ve sandalye tekmeleme, darp ve psikolojik baskı ile beraber küfürlü sataşmalar, bununla beraber sayımı ayakta ve hazır ol vaziyette verme baskısı gibi benzeri uygulamalarla karşı karşıyayız. Bu durumu tüm duyarlı basın yayın, sivil toplum kuruluşları, cezaevi inceleme komisyonlarına bildirin" dedi.
‘TUTSAKLARIN SESİ OLALIM’
Kardeş Geylan tutsaklara yöneltilen baskı ve zulüm politikalarının giderek şiddetlendiğini belirterek, herkesi dayanışmayı büyütme ve tutsakların sesi olmaya çağırdı. Aileler olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Geylan, "Bu işkence artık bitsin. Dört duvar arasında yaşam mücadelesi veren tutsakları rahat bırakın" dedi.