31 Mart 2018 Cumartesi

AKP Faşist Baskı ve Zulmün İfadesi OHAL Rejimini Sevdi: Soylu “Türkiye’de ‘olağanüstü hal kalksın’ diyenleri anlamıyorum” Dedi..!


: “Türkiye’de ‘olağanüstü hal kalksın’ diyenleri anlamıyorum”İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuştu. OHAL’in kaldırılmasını isteyenlere tepki gösteren Soylu, “Türkiye’de ‘olağanüstü hal kalksın’ diyenleri de anlamıyorum. Biz FETÖ ile mücadelemizi bitirdik mi? Hala itiraflar, davalar devam ediyor” dedi.
Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, halen kamuda ve güvenlik kuvvetlerinin içinde “FETÖ ile mücadele”nin devam ettiğini savunan Soylu, sözlerinin devamında iş adamlarına seslendi:
Sonra iş adamları, kendi yüzlerine söylediğim için burada da söylüyorum. Bu FETÖ sizi haraca bağlamıştı. Hisse senetlerinizi alıyorlardı, şirketlerinizin bir bölümünü alıyorlardı. Teslim olmuştunuz. Okyanus ötesine seferler düzenleniyordu. Üniversitelerini size bedava yaptırıyorlardı. Yargıyla, güvenlik kuvvetleriyle sizi tehdit ediyorlardı, şantaj yapıyorlardı. Malınızı mülkünüzü kaybediyordunuz. Şimdi başkasının zurnasını çalıyorsunuz. Avrupa size ‘OHAL kalksın’ diyor. Neden? “Daha çabuk karıştıralım” diye. Kandırılıyorsunuz, buna gelmeyin. Yalvarıyoruz.
15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından üç aylık dilimler halinde altı kez OHAL’in süresi 19 Nisan’da doluyor. Ama AKP'nin OHA'li kaldırma diye bir derdinin olmadığı açıktır. Onun içindir ki OHAL rejimi kendiliğinden değil halkalrın direnişiyle kaldırlacaktır .Bunun için örgütlenip birleşip mücadeleyi harlamak gerekiyor.