22 Mart 2018 Perşembe

Fransa'da binlerce kamu emekçisi greve çıktı..!


Fransa’da kamuda çalışan binlerce emekçi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 'tasarruf' adı altındaki politikalarına karşı ülke genelinde greve çıktı.
Bugünkü greve aralarında öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu kamu çalışanlarıyla birlikte demiryolu işçileri ve hava trafik kontrolörleri de katılıyor.
Grev sebebiyle başkent Paris’teki uçuşların yüzde 30’u iptal edildi. Bazı okullar kapatıldı, tren seferleri iptal edildi.
Guardian’ın haberine göre ülke genelinde 150 protesto gösterisi yapıldı.
Fransa’da 5.4 milyon kamu çalışanı bulunuyor. Emmanuel Macron’un kemer sıkma politikaları, kamu çalışanlarının sayısını azaltmak ve emekçileri güvencesizleştirmek istiyor.
Ülkenin en büyük kamu emekçileri sendikalarından UGFF-CGT’den Jean-Marc Canon, 5 yılda 120 bin kamu emekçisini işten atmayı hedefleyen bu plan sebebiyle çalışanlar arasında öfke ve endişenin hızla arttığını söyledi.
Bugünkü grevin demiryolu emekçileri için de uzun soluklu bir mücadelenin başlangıcı olması bekleniyor. Demiryolcular, özel istihdam haklarını kesmeyi hedefleyen Macron projesine karşı 3 Nisan ile 28 Haziran arasındaki her 5 günün 2’sinde greve çıkacak.
bahcelievler_yol_kesme_eylemi_manset_1.jpg
Trafik ışığı isteyen Bahçelievler halkı yeniden yol kesti: İhmale izin vermeyeceğiz..!
Geçtiğimiz hafta İstanbul Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi halkı, Mimar Sinan Caddesi ile Meltem Caddesi’nin kesiştiği kavşakta meydana gelen kazalara karşı önlem alınması için eylem yaparak yolu trafiğe kapatmıştı.
Sendika.Org’a ulaşan mahalleliler, kavşakta sürekli kazaların meydana geldiğini belirterek imza topladıklarını ancak Bahçelievler Belediyesi tarafından hiçbir önlemin alınmadığını belirterek her perşembe saat 14.00’da eylem yapacaklarını duyurmuştu.
Bu hafta da Bahçelievler halkı, sık sık kazaların yaşandığı kavşakta bir araya gelerek yolu yeniden yolu trafiğe kapattı.
Yapılan açıklamada “Çocukların da yetişkinlerin de can güvenliği yok. Burada herhangi bir ışıklandırma yada önleyici bir tedbir alınmadı. Belediye tarafından ışıklandırma yapılana kadar her perşembe eylemlerimize devam edeceğiz” denildi.