30 Mart 2018 Cuma

Fransa arabulucu olacak ve Menbiç'e asker gönderecek'..!


Kuzey Suriye yönetiminin üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyet Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.
Kürt, Arap ve Suryani temsilcilerin yer aldığı heyet, TEV-DEM Eşbaşkanı Aysa Abdullah, Efrin Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hêvin Reşîd, Cizire Kantonu Dış İlişkiler Konseyi Eşbaşkanı Siham Qiryo, Cizire Bölgesi Yürütme Konseyi Üyesi Faner Gaêt, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Dış İlişkiler Sorumlusu Rêdur Xelîl, YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah ve Kuzey Suriye Özerk Yönetimi Fransa Temsilcisi Dr. Xalid Îsa'dan oluştu. Görüşme bir saat sürdü.
ARABULUCU OLABİLİRİZ
Görüşme sonrası açıklama yapan Macron, "Kürtlere destek garantisi verdik. SDG ile Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" dedi.
Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, "YPG dahil Kürt yetkililere Suriye'nin kuzeyinde istikarar sağlanması için destek sözü verdik. SDG ve Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" ifadeleri yer aldı.
Fransız Le Parisien gazetesinin haberine göre ise Emmanuel Macron Suriyeli Kürt heyetine Fransız güçlerinin Menbiç'e hızla konuşlandırılacağının garantisini verdi.
2015 YILINDA DA AĞIRLANMIŞLARDI
PYD eski Eş Başkanı Asya Abdullah ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) komutanlarından Nesrin Abdullah da 2015 yılında Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı’nda ağırlanmıştı.