26 Mart 2018 Pazartesi

Duruşma öncesi ‘adalet’ talebiyle yürüdüler..!


Manisa’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin bugün görülecek duruşma öncesi yürüyüş düzenleyen aileler, her şeye rağmen adalet için mücadele edeceklerini vurguladı.
Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014’te 301 madencinin yaşamını yitirmesine ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek olan duruşma öncesi Soma Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği (SHD) çağrısı ile yüzlerce kişi Akhisar Tren İstasyonu önünde toplandı. Halkların demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütünün de destek verdiği Soma Davası öncesi toplanan kitle, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi olarak kullanılan kültür merkezi önüne kadar yürüdü.
Yürüyüş sırasında faciada yaşamını yitirenlerin isimlerinin olduğu dev pankart açıldı. Eylemciler, “Soma’nın hesabı sorulacak”, “Soma’yı unutma unutturma”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak” ve “Bakanlar, Bürokratlar, maden sahipleri hesap verecek” sloganları attı.
Yürüyüş ardından eylemciler adını Avukat Can Atalay açıklama yaptı.
‘BİR YILDIR BEKLİYOR’
Soma Davası’nın 4 yıldır sürdüğünü belirten Atalay, “301 işçinin nasıl göz göre göre ölüme gönderildiklerine dair hiçbir kuşku kalmadı. Bizim muhatabımız siyasi iktidardır artık, Adalet Bakanlığı’dır. Ona bağlı savcılar ki önce esasa ilişkin mütalaa hazır dediler. Kısa bir ara verdiler. Bir yıldır bekliyor. Cumhuriyet Savcıları, Can Gürkan’ın, Türkiye’de sermaye sınıfının ne kadar ceza alacağını söylemekten korkmaktadır” dedi. Atalay, ailelerin her şeye rağmen adalet beklediklerini dile getirdi.
SERMAYE SINIFI HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK’
Soma’da adalet istemenin Şirvan, Kozlu, Kepsut, Dursunlu için adalet istemekle eşdeğer olduğunu belirten Atalay, Somalı ailelerin benzer şekilde yaşamını yitiren insanların aileleriyle dayanışma içinde olduğunu hatırlatarak, “Bütün sahtekarlığa rağmen bütün ülkenin kardeşleşmesini burada görüyoruz” diye ifade etti. Selçuk Kozağaçlı’nın Soma Davası’nı takip ettiği için tutuklandığını söyleyen Atalay, her şeye rağmen Soma için adalet istediklerini vurguladı.
Ardından kitle alkışlar eşliğinde duruşma salonuna geçti.