28 Mart 2018 Çarşamba

"Tarsus Hapishanesi’ndeki tutsaklara, görüşe gelen ailelerinin önünde işkence!"


Bir buçuk yıldır tutuklu olan eşi Aydın Genç’in kapalı görüşüne giden Fatma Genç, tanık olduğu tutsaklara yönelik işkenceyi Mezopotamya Ajansı’na anlattı. Sara hastası 19 yaşındaki Mazlum adında bir tutsağın ailesi ile görüşürken bir anda yere düştüğünü ailesinin bunu görmesi üzerine bağırdığını söyleyen Genç, bunun üzerine salonda bulunan yaklaşık 15 gardiyanın tüm tutuklulara vurmaya başladığını aktardı.
Yaşananların ardından görüşün bitirildiğini ve görüşçülerin etrafının gardiyanlarca sarıldığını söyleyen Genç, ailelerin tepkisinden sonra gardiyanların hakaret ettiğini kaydetti. “O sırada tüm tutukların enselerinden tutup aşağıya doğru eğerek ellerinde olan coplarla tüm tutukluların beline vurmaya başladılar” diyen Genç, gardiyanların tepki gösteren ailelerle “yalancısınız biz onlara vurmadık” diyerek dalga geçtiklerini kaydetti. Bazı tutsak annelerinin çocuklarının bağırış seslerine dayanamayarak göz yaşı döktüğünü de aktardı.
‘Artık işkencenin bitmesi için harekete geçmeliler’
Savcılığa başvurmak istediklerini ancak cezaevi personeli tarafından savcının yerinde olmadığı iddia edilerek dışarı çıkarıldığını dile getiren Genç, savcının yerinde olduğunu ve personelin görüşmelerine izin vermediğini belirtti.
Tarsus Hapishanesi’nde daha önce de birçok işkence olayının yaşandığını hatırlatan Genç, dayanışma çağrısında bulundu ve şöyle konuştu:
“Birçok sefer haberlerden işkencenin olduğunu duyuyordum fakat eşim üzülmeyeyim diye bana bahsetmezdi. Ama artık kendi gözlerimle gördüm. Cezaevinde yaşananları anlatmamız lazım, onların sesinin dışarıya duyurmamız lazım. O işkencelerin bitmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Zaten anlamış değilim. Bir tutukluyu cezaevine koyarak cezasını veriyorsunuz tekrar neden işkence ederek ceza veriyorsunuz. Bu bir insanlık suçudur. Artık işkencenin bitmesi için harekete geçmeliler. Açıkçası eşimin ve diğer tutukluların yaşamından endişe duyuyorum.”